Zóveel uur per jaar ben je dus bezig met je haar

Maar hé, als je haar maar goed zit!

Ja, nee, helder, er zijn grotere problemen in de wereld. Maar zo'n beetje iedereen weet dat je best een beetje ongelukkig bent als je met slap zielig hangend haar de dag door moet zien te komen. Het is een tegeltjeswijsheid als een klinkende klok: als je haar maar goed zit. 

Een wijsheid die nu ook is onderbouwd door een heus onderzoek, van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). Want bijna 40 procent van de Nederlanders - en zelfs 52 procent van de vrouwen - zegt zich zekerder te voelen met een goed kapsel, zo blijkt daaruit.

Advertisement - Continue Reading Below

Andere noemenswaardige resultaten: vrouwen zijn jaarlijks 38,3 uur bezig hun haar in model te krijgen, tegenover 22,5 uur bij de mannen. En 32 procent van de ondervraagden wast de haren om de dag, terwijl 2 tot 3 keer per week echt wel voldoende is.

Gemiddeld gaan Nederlanders in hun leven maar liefst 541 keer naar de kapper, en daarbij geven ze in totaal zo'n 11.000 euro uit; 10 tot 20 euro (dat zullen de mannen zijn, vermoeden wij) per bezoek. In die kappersstoel zijn trends totaal niet aan de orde: 88 procent van de Nederlanders zegt zich bij hun keuze niet te laten leiden door trends op kapselgebied.

Weten we dat ook weer!

Bron: harpersbazaar.nl