Pas op voor de kantoorkont!

Pardon?​

Zitten is het nieuwe roken, zo wordt al even geroepen. Slecht voor de doorbloeding, dat soort dingen. Maar nu blijkt al dat gezit ook slecht voor het uiterlijk van de derrière. Plat gezegd: maak kennis met de kantoorkont, een - zo vinden wij - prachtige omschrijving bedacht door de Amerikaanse fysiotherapeute Abby Bales.

Die introduceert de term in een artikel in de New York Post. De kantoorkont is exact dat waarvan jij denkt dat het is: een tikkie uitgezakt achterste, met dank aan vele uren op die bureaustoel zitten. Want: 'Mensen vinden geen tijd om hun bilspieren te verstevigen', aldus de fysio.

Advertisement - Continue Reading Below

Hoe meer je zit, hoe groter het gevaar op een platte achterkant. Nu is dat voor de één een droom, maar voor de ander (hallo Kim Kardashian) niet bepaald een schoonheidsideaal. Wat te doen? Mocht je op een hypermodern kantoor werken: draai je bureau zo hoog ogelijk en ga staand werken. Haalbaarder: iedere dag minimaal 5 minuten in de benen. Zo gebruik je spieren die je billen steviger en ronder maken.

Wil je het steviger aanpakken? Doe de squat en plak er wat lunges achteraan. 'Kniebuigingen zijn de gouden oefeningen voor bilspieren', zo zegt Bales. 'Ze zorgen ervoor dat je bilspieren groter worden.'

Bron: Harpers Bazaar NL