Waarschuwing: na het lezen van dit bericht zal je de volgende keer iets minder laks omgaan met de nazorg van je tattoo.

Althans, zou je moeten doen. Want hoewel we vaak denken dat het wel los zal lopen als je je even niet aan alle richtlijnen houdt na het zetten van een tattoo, blijkt dit toch flink tegen te vallen.

Een 31-jarige Amerikaanse man kwam vorige week namelijk om het leven doordat hij het advies om niet met zijn verse tattoo te zwemmen in de wind had geslagen. Vijf dagen nadat de man een kruis op zijn kuit had laten tatoeëren, nam hij toch een duik bij de Golf van Mexico. Daar liep hij vervolgens een bacteriële infectie op. Deze bacterie, vibrio vulnificus genaamd, tast bij blootstelling aan open wonden het immuunsysteem aan. En dat werd de man uiteindelijk fataal.

Tattoo = schaafwond

Jaja, worstcasescenario, 'overkomt mij niet, wat is nou de kans dat dit gebeurt?' Desalniettemin is het geen best verhaal. Een tatoeage blijft een schaafwond en behoor je dus ook zo te behandelen. Tijdens het genezingsproces (zes tot acht weken) smeer je de wond goed in met aftercareproducten (vaak geeft de tatoeëerder dit mee), houd je dieren uit de buurt van de wond en smeer je het als je in de zon of onder de zonnebank gaat in met minstens factor 30.

En, dit vergeet je niet meer: vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloor en natuurlijk water).

Dit artikel is voor iedereen die nog twijfelt over hoe de volgende tattoo eruit moet zien >