Deze slaappositie kan de oorzaak zijn van een onzuivere huid

Je slaapgewoontes veranderen is lastig, maar nadat je dit gelezen hebt wil je het waarschijnlijk toch proberen.

Meest gelezen

Goed slapen is belangrijk, voor je humeur je enrgie en zeker ook voor je huid. De term 'schoonheidsslaapje' bestaat immers niet voor niets. Helaas kunnen sommige slaapgewoontes heftige gevolgen hebben voor je huid.

Ook al is het supercomfortabel om lekker met je hoofd in het kussen te duiken, slapen op je buik of je zij kan een vervelende vorm van acne veroorzaken. Namelijk het zogenaamde Acne mechanica, een aandoening die ontstaat door wrijving en druk op de huid.

Advertisement - Continue Reading Below

Volgens de Britse Sleep Assessment and Advisory Service slaapt slechts 8% van de mensen op hun rug. Dat betekent dat de overige 92% op hun buik of hun zij ligt, en ze dus met hun gezicht op het kussen liggen. En misschien wil je dit eigenlijk niet weten, maar op ons kussen leven na één week al meer bacteriën dan op een wc-bril. Het perfecte recept dus voor een acneuitbarsting.

Al is slapen op je buik de beste optie voor de snurkers onder ons, voor die gezonde glowy huid waar je van droomt is het een minder goed idee. Train jezelf om op je rug te slapen, investeer in een goed matras dat je lichaam ondersteunt, en bouw een fort van kussens om je heen, zodat je voorkomt dat je tóch naar de andere kant rolt.

Meest gelezen

Het duurt misschien even voordat je eraan gewend bent, maar daarna zul je beter slapen én kun je je verheugen op een fantastische huid.

Bron: Women's Health UK

En is slapen met nat haar nou wel of niet goed? >