Mensen zweren bij deze Lush-bodylotion als dé oplossing tegen slapeloosheid

Het paarse goedje verricht blijkbaar wonderen voor lastige slapers.

Meest gelezen

Slaaptips, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Je hebt er vast dan ook al talloze zien langskomen. Van schaapjes tellen tot bepaalde planten in je slaapkamer zetten; slaapexperts buitelen over elkaar heen om ieder te voorzien van trucs om een betere nachtrust te krijgen. Da's immers enorm belangrijk voor lichaam en geest en steeds lastiger met al die elektronica in de buurt.

Lush to the rescue?

Mensen die lastig slapen wisselen ook talloze tips met elkaar uit op het web, en deze opmerkelijke gaat momenteel viral. Heel wat moeilijke slapers zweren namelijk bij de paarse moisturizer van Lush. Ja echt. Het goedje, toepasselijk genaamd 'Sleepy', zit bomvol therapeutische oliën, zoals lavendelolie, amandelolie en cacaoboter, en heeft al honderden jubelreacties online gekregen.

Advertisement - Continue Reading Below

De bodylotion werd vorig jaar rond de feestdagen gelanceerd, en verkocht toen binnen no-time uit. Fans bestookten Lush toen met mails of ze de populaire moisturizer in het vaste assortiment wilden opnemen en dat hebben ze nu gedaan.

Meest gelezen

Eén fan laat over de Lush Sleepy-bodylotion weten op Reddit:

'It helps with anxiety and my serious inability to sleep.'

Weer een andere laat weten:

'I loved using this right before I go to bed. The smell is so soothing and helps me fall asleep faster!'

Lavendel

Er is geen hard wetenschappelijk bewijs dat de Lush Sleepy-bodylotion helpt tegen slapeloosheid, maar de National Sleep Foundation laat weten dat lavendel je hartslag en bloeddruk kan verlagen, waardoor je je rustiger voelt en dus wellicht beter in slaap valt.

Uit een studie uit 2012 blijkt bovendien dat mensen die aan lavendel roken vlak voordat ze naar bed gingen, beter uitgerust wakker werden en dieper hadden geslapen.

Tja, toch wel het proberen waard dus. De Sleepy-bodylotion van Lush shop je hier.

Bron: Country Living