Dit is het geheim van een goede nachtrust

Zo makkelijk kan het zijn.

Ben jij zo iemand die de hele nacht ligt te draaien? Is zes uur slaap het maximale wat je uit je nachtrust kunt halen? Dan heb je waarschijnlijk weleens gehoord van witte ruis (white noise), een manier die je helpt makkelijker in slaap te vallen. Nu is er ook een ander soort ruis dat je helpt om de nacht goed door te komen, en het is... tsja, best wel millenial. En tevens ook je redding. Zeg hallo tegen het fenomeen roze ruis, beter bekend als pink noise.

Advertisement - Continue Reading Below

Hoe werkt het?

Waar white noise ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden geneutraliseerd worden, zorgt roze ruis voor een gebalanceerde mix tussen hoge en lage frequenties. Onderzoeken hebben aangetoond dat roze ruis de sleutel kan zijn tot een goede nachtrust. De afwisseling van frequenties helpt namelijk bij het afbouwen van de hersenactiviteiten, waardoor je niet alleen sneller in slaap valt, maar je slaapkwaliteit ook nog eens verbetert.

En hoe kom je dan aan die roze ruis? Heel simpel, download de app Sleep And Noise Soundsen zo krijg je toegang tot alle roze- en witteruisopties. Fijne bijkomstigheid: de app is helemaal gratis.

En kun je beter doorhalen of toch héél eventjes slapen?>

Bron: Elle UK