'Ik probeerde de befaamde slaaplotion van Lush, en dit gebeurde er'

Is het product de hype waard?

Meest gelezen

'Wáárom ben ik nu wakker?

Dat is de eeuwige vraag die ik aan mezelf stel als ik om 03.13 uur of op een ander vreselijk uur klaarwakker in mijn bed lig. Dit gebeurt me vaak en dan doe ik er ook nog eens heel lang over om in slaap te vallen. Thanks, insomnia.

Mijn linker hersenhelft denkt dat het playtime is zodra de zon ondergaat en vindt het dan tijd om al mijn angstige gedachtes die ik gedurende de dag had eens even goed te boventoon te laten voeren. Dingen als: e-mails die ik vergeten ben te versturen, hoe ik een oppas voor de hond ga vinden als ik weg ben tijdens Kerst en waar dat pakketje toch blijft.

Advertisement - Continue Reading Below

In het zeldzame geval dat ik geen belangrijke gedachtes heb waar ik wel even zoet mee ben, graven mijn hersenen diep in de archieven. Zoals afgelopen week, toen ik op vakantie was en ik rond middernacht maar bleef denken aan die keer toen ik een pijnlijke operatie had moeten ondergaan - twee jaar geleden.

Naast de befaamde slaapmiddelen, die me vaak in een zombie-achtige staat brengen als het ochtend is, heb ik geprobeerd op ASMR-video's te kijken of te luisteren naar medidatiesessies. Het werkt een beetje, maar niet veel. Dus toen ik plots hoorde over de Lush-bodylotion die voor moeilijke slapers dé uitkomst zou zijn, moest ik 'm meteen proberen.

Het goedje, toepasselijk genaamd 'Sleepy', zit bomvol therapeutische oliën, zoals lavendelolie, amandelolie en cacaoboter, en had al honderden jubelreacties online gekregen. Er is geen hard wetenschappelijk bewijs dat de Lush Sleepy-bodylotion helpt tegen slapeloosheid, maar de National Sleep Foundation laat weten dat lavendel je hartslag en bloeddruk kan verlagen, waardoor je je rustiger voelt en dus wellicht beter in slaap valt.

Advertisement - Continue Reading Below

Uit een studie uit 2012 blijkt bovendien dat mensen die aan lavendel roken vlak voordat ze naar bed gingen, beter uitgerust wakker werden en dieper hadden geslapen.

Dit moést ik dus proberen.

De eerste nacht dat ik Lush' Sleepy probeerde, sprong ik eerst onder de douche voordat ik me helemaal insmeerde met de bodylotion. Mijn eerste impressie? Het heeft een fantastische mintpaarse kleur en een wat heftige lavendelgeur die nogal zoet is. De hoofdingrediënten zijn amandelolie en kokosboter dus de lotion is enorm goed smeerbaar en enorm hydraterend, heel fijn.

Toen ik mijn bed in stapte wilde ik eerst wat gaan lezen, maar ik bedacht me dat ik Sleepy een kans wilde geven en de bodylotion het werk zou laten doen. Ik sliep binnen 10 minuten - dat is voor mij een record.

Ik werd vervolgens wakker rond 5 uur en aangezien Sleepy de eerste keer zo goed werkte, besloot ik nog wat op te smeren. Toen mijn alarm afging om 7 uur snoozde ik nog zo'n 3 keer. Ik voelde me enorm slapjes, alsof ik vannacht een slaappil had genomen.

De tweede keer dat ik Lush' Sleepy-lotion gebruikte was de ultieme test: een vlucht van Albuquerque naar New York waar ik 's ochtends moest werken. Ik had een beetje lotion in een klein travelsizepotje gestopt voor de vlucht en bracht het alleen aan op mijn handen een onderarmen, omdat ik andere passagiers niet wilde overspoelen met de heftige geur. Gelukkig leek het niemand te irriteren. Ik nam toch ook maar even een klein slaappilletje, voor de zekerheid.

Helaas, zelfs die combinatie bood geen waardige tegenstander voor de huilende baby een paar rijen voor me. Ik kon op het werk daarom maar net mijn ogen openhouden en ging een uurtje vroeger weg. Geen nachtvluchten meer voor mij.

Mijn derde poging ging ongeveer zoals de eerste. Een normale avond thuis met mijn lief, daarna een avonddouche, gevolgd door het insmeren van de Sleepy-lotion over mijn hele lichaam. Wederom viel ik binnen 10 tot 15 minuten in slaap en werd ik weer om 5 uur wakker. Dit keer had ik geen zin om op te staan en de bodylotion weer aan te brengen, en dat was een fout. Ik viel pas na een uur weer in slaap en toen mijn wekker afging hoorde ik het bijna niet, omdat ik nog zo ver weg was.

Mijn oordeel? Voor mensen die een klein slaaprobleem hebben is de Lush Sleepy-lotion een goede, natuurlijke uitkomst. Voor mensen als ik, die lijden aan insomnia, is het geen echte game-changer. Máár, je valt er zeker wel sneller van in slaap en je pakt dus aardig wat extra nachtrust. Plus, het ruikt heerlijk. Vind ik tenminste.'

Bron: Country Living