Rodarte x MAC: foutje - bedankt

De Rodarte for M.A.C-collecie waar we ons in september op kunnen storten doet flink wat stof opwaaien; er zit een nagellakje tussen met de nogal onhandig gekozen naam Juarez.

De make-uplijn – die linkt aan Rodartes a/w 2010 collectie – is geïnspireerd op de kleuren en cultuur van Mexico. Zo ook de productnamen: Ghost Town is een witte lippenstift, Quinceañera een roze blush. Enfin, tot zover niets aan de hand. Het probleem ligt bij de frosty-roze nagellak Juarez.

Blogger Frisky was scherp en noemde deze benaming ‘smakeloos’. Juarez is namelijk een arm fabrieksstadje, dat bekend staat om het feit dat er vele jonge meisjes en vrouwen verkracht en vermoord worden – en om de politie, die op deze misdaden amper reageert. Juarez wordt zelfs ‘een speeltuin voor seriemoordenaars’ genoemd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Een beetje research had het beautymerk een boel gênante taferelen kunnen besparen – het Juarez-schandaal is niet bepaald geheim te noemen. Een filmavondje was genoeg geweest: zo speelt Jennifer Lopez in Bordertown een journaliste die verslag doet van de ziekelijke situatie in het stadje.

 

SORRY!

M.A.C heeft inmiddels een publiekelijke verontschuldiging afgelegd en belooft een deel van de omzet te doneren aan de noodlottige inwoners van Juarez. Rodarte heeft ook spijt, maar verklaart dat de naam gekozen is om ‘de schoonheid van de stad’ te vieren; het landschap heeft de ontwerperzusjes flink geïnspireerd…

 

Bekijk hier de a/w 2010 collectie van Rodarte >