Beauty ABC: Monoï de Tahiti-olie

Heb je je weleens afgevraagd hoe mensen die wonen in gebieden rondom de Stille Zee aan zo’n prachthuidje en zulke glanzende lokken komen? Wij in elk geval wel. Eén van hun geheimen? Monoï de Tahiti.

Monoï (spreek uit: Mah-noy) de Tahiti is een soort parfumolie, gemaakt van Tiarébloemblaadjes gedrenkt in kokosolie. Waar de naam dan vandaan kom? Die (witte) Tiarébloem is Tahiti’s nationale bloem. 'Monoï' is een oud Tahitiaanse woord voor 'geparfumeerde olie'. Voilà: Monoï de Tahiti.
           
AU REVOIR DROOG HUIDJE
Monoï de Tahiti is een goedje dat al eeuwenlang wordt gebruikt tegen droge huid, maar de beauty-industrie lijkt het spul opnieuw te hebben uitgevonden. Plots vind je in de drogist tal van shampoo’s, oliën en parfums met die Monoï de Tahiti-olie.
             
En zo vreemd is dat niet. De combinatie van de bloemblaadjes en kokosolie verzorgt en verzacht droge huidjes en uitgedroogde bossen haar. En het ruikt ook nog eens zalig, wat het uiterst geschikt maakt als (tropisch geurend) parfum. Daarbij irriteert de olie niet en geeft het geen overgevoeligheidsreacties.
          
Naast dat Monoï de Tahiti in flink wat cosmeticaproducten zit, kun je het ook kopen in vaste blokken.
         
Ook ideaal voor droge huidjes: Arganolie >

Advertisement - Continue Reading Below