Zo los je die vier vervelende huidproblemen op

Jij wil een prachthuid? Goed nieuws.

Volg deze vier tips op en je zult (bijna) nooit meer last hebben van rode vlekken, een droge of juist vette huid of pukkels.

1. Vlekkerig gezicht
Zuig op een ijsblokje. Als reactie op de kou in je mond wordt via zenuwen in je gehemelte een signaal naar de bloedvaten in je gezicht gestuurd: 'Samentrekken!' En dat wil je, want wijde vaten leveren rode vlekken op. Zorg er wel voor dat je het ijsblokje niet te lang tegen je gehemelte drukt. Een brainfreeze is niet de bedoeling.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Droge huid
Prak de helft van een rijpe avocado samen met een halve eetlepel honing tot een smeuïg papje. Was je gezicht grondig met lauw water en dep 'm zachtjes droog met een handdoek. Breng vervolgens een royale laag van het avocadomengsel aan op je gezicht, en laat dat voor ongeveer een kwartier zitten. De natuurlijke vetten uit de avocado voeden je huid tot in de diepste laag, terwijl de honing hydrateert en bacteriën doodt. 

Meest gelezen

Waarom avocado eten je ook een modellenhuidje gaat opleveren >

3. Puisten
Haal kamille in de vorm van thee en als geconcentreerde druppels in huis. Door zijn ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen werkt die plant héél goed tegen puistjes (feitelijk niet meer dan kleine ontstekingen). Stoom je gezicht twee keer per week door een kwartier boven een bak kokend water met kamilledruppels te hangen en drink dagelijks een paar koppen kamillethee. Je zult al binnen een week verschil merken, heus. Dramatische puistuitbarsting? Stip de ellendelingen dan ook nog aan met wat kamilledruppels. Of gebruik Pharrells beautytip >

4. Glimmende T-zone 
Niets vervelender dan de gehate glimmende T-zone die in de loop van de dag opduikt. Met zogenaamd blotting paper – te koop bij bijvoorbeeld de Body Shop en Kruidvat – haal je de vettige laag in een paar seconden weg. Druk het velletje even op je huid en het zuigt al het vet op. Beetje poeder eroverheen en je bent matter dan ooit.

Of eet jezelf een weg naar een allemachtig prachtige huid >