Hebben je nagels echt zuurstof nodig?

Acht dingen die niemand je vertelt over je nagels.

Wist je dat…

> Je nagels ongeveer 3,5 millimeter per maand groeien? Er zijn een aantal factoren die je nagelgroei kunnen vertragen, waaronder een gebrek aan vitaminen en ziekte. Als je een nagel zou verliezen (yuk!), zou het drie tot vijf maanden duren voor hij volledig is terug gegroeid.

> De nagels van mannen sneller groeien dan die van vrouwen? Behalve tijdens de zwangerschap, dan groeien die van vrouwen in recordtempo. Net als het haar trouwens.

Advertisement - Continue Reading Below

> Nagelriemen een functie hebben? Ze houden vocht binnen en bacteriën buiten. Aantrekkelijk of niet, laat ze niet helemaal wegknippen tijdens een manicure.  Beter is om de regelmatig in te vetten en terug te duwen met een bokkenpootje.

> Genen bepalen hoe hard je nagels zijn? Gelukkig kun je snel brekende nagels een handje helpen met een uitmuntende verzorging.

> Je nagels niet echt zuurstof nodig hebben? De nagelplaten zijn gemaakt van dode cellen en hebben dus geen zuurstof nodig. Let op! Je nagelriemen wèl.

Meest gelezen

> De seizoenen en het weer je nagelgroei beïnvloeden? Je nagels zijn net als jij: ze willen alleen naar buiten als de zon flink schijnt. Als het koud is groeien nagels langzamer.
> Nagelbijten onychophagie heet? Het bijten op nagels wordt vooral geassocieerd met stress en nervositeit. Relax!

> Het knippen van nagels belangrijk is? Als nagels te lang worden blijven er bacteriën en viezigheid achter zitten.

Dit zijn dé nagellaktrends voor deze zomer >