Festival tips & tricks: 3 dagen, 3 kapsels, 1 wasbeurt

Stel: je gaat straks naar een driedaags festival (Lowlands of course!) en je haar ziet vandaag voor het laatst een douche en shampoo. Dan weet de grote celebrity haargoeroe van L'Oréal Paris, Mara Roszak, raad.

Meer van Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je

Zij tipt aan onze collega's in the US of A drie knappe en té simpele kapsels. Vooral voor dames met wat fijner (lees: dunner) haar.

Met andere woorden: geen gedoe, drie dagen plezier, maar wél een knappe kop haar. En dat met maar één keer wassen, omdat je natuurlijke vetten het verdere werk doen. Hoe briljant is dat?

DAG 1: NATUURLIJKE BEACH WAVES

Wie wil ze niet: makkelijke, sexy zomerlokken zoals Keira Knightley. Gebruik na het wassen een ronde borstel en föhn alleen de voorkant. Vlecht je haar daarna losjes in, föhn 'm voor 90 procent droog en haal de vlecht er weer uit. Dat laatste is essentieel: 'Dat beetje vocht zorgt ervoor dat de krullen in een meer natuurlijke vorm opdrogen,' zegt Roszak. Beetje beach spray erover en met je handen kneden.

Advertisement - Continue Reading Below

Keira Knightley

DAG 2: BOHEMIAN-ACHTIG VLECHTJE

'De dag na het wassen is meestal de beste haardag,' weet Roszak. En daar wil je natuurlijk gebruik van maken. Dus laat je haar lekker los hangen en haal alleen de voorste (wat sneller vetter wordende) plukken uit je gezicht door ze in een vlechtje te stoppen en achter op je hoofd vast te zetten met een elastiekje.

More From Festivals
20 articles
Lowlands 2016
Festivalvoorpret: de Lowlands 2017-playlist
Rihanna drinkt bier
Lowlands-voorpret: wat drinken we op de camping?
Buitenfestivals zijn gezond voor je
Festivaltips: voor beginners én festivalveteranen
Briljant: inside festivaltips van een die-hard

De altijd prachtige Française Mélanie Laurent heeft er voor wat extra je ne sais quoi eenlint in meegevlochten.

Mélanie Laurent

DAG 3: KNAPPE KNOT

Inkoppertje, maar wel de beste hairdo een dag voor je wasbeurt. 'Deze stijl werkt voor iedereen: it's clean and easy to do,' zegt Roszak. Met wat droogshampoo zorg je voor extra textuur en volume. Als dat niet zo jouw ding is, gooi je haar dan voorover en spray flink met haarlak voor hetzelfde resultaat. Beiden zorgen ervoor dat je je coupe makkelijker kunt stylen.

De truc in deze Gigi Hadid-esque knot? Komt-ie: zet je haar vast in een losse staart (waar je wil op je hoofd). Vlecht 'em losjes in en zet onderaan ook vast. Maak de vlecht met je vingers nog losser (beetje uit elkaar trekken), draai 'em daarna in een knot en zet vast met speldjes. Even sprayen en klaar is Kees.

Gigi Hadid

Rest ons nog te zeggen: fijn (Lowlands-)weekend.