Wist je niet: deze 10 dingen zijn niet best voor je huid

Wedden dat jij je aan minstens een van deze zaken schuldig maakt?

Meer van The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering

1. Slapen op een vies kussensloop. Was je kussensloop minstens een keer in de twee weken; terwijl jij je schoonheidsslaapje doet blijven er dode huidcellen achter. Die ontwikkelen zich tot bacteriën en ander gespuis wat je liever niet op je gezicht wilt hebben.

2. Te vaak je wenkbrauwen epileren. Fan van je tweezerman? Pluk met mate (eens per week); veel epileren kan je huid (flink) beschadigen.

3. Het plastic rond je gestoomde kleding laten zitten. Dacht jij (net als wij) dat dat plastic hoesje een mooie beschermer is tegen vuil en stof? Nu je weet dat de kleding het gif uit het plastic opneemt als je het erom laat zitten (echt), haal je het er ook meteen af.

Advertisement - Continue Reading Below

4. Teveel tijd in de airco doorbrengen. Ja, het is lekker koel (in de auto, op je werk). Maar al die koude lucht haalt het vocht uit je huid, met als gevolg een uitgedroogd gezicht. Draai voor de gein dus eens ouderwets je autoraampje naar beneden.

5. Chloor. Wil je de vakantiekilo's eraf trainen in het zwembad? Zorg dan dat je na het zwemmen een grondige douche neemt. Anders heb je kans dat het chloor aan je huid blijft plakken, wat kan gaan reageren met crèmes en lotions die je later opsmeert.

More From The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering
Zo verklein je je beauty-footprint
5-manieren-waarop-je-stiekem-je-skincare-routine-saboteert
Zó maak jij je beautyregime duurzaam

6. Lange, hete douches: ze zijn heerlijk. Maar je blijft achter met een uitgedroogde en geschilferde huid. Ja: het is heerlijk troostend. Maar hé, dat is het kopen van nieuwe kleding (hint, hint) ook.

7. Overmatig waxen. Waarschijnlijk ben je geneigd om bij de eerste haren naar de wax te grijpen. Beheers je! Laat tenminste twee tot drie weken tussen iedere beurt zitten, om bultjes en andere ellende te voorkomen.

8. Haarlak náást je haar sprayen. Dit spul is iets minder fantastisch voor je huid dan het is voor je haar: het kan de boel flink verstoppen. Voorzichtig sprayen dus.

9. 'n Vieze (zonne)bril opzetten. Overal zitten bacteriën, en vooral tussen je neus en je (zonne)bril (want: zweet). Maak 'm daarom regelmatig schoon, daar vaart je huid wel bij.

10. Uitgedroogde lippen. Inkoppertje, maar vaak vergeten: je lippen. Wanneer die uitdrogen worden ze sneller oud, en dat willen we niet. Smeren dus; het liefst met een lippenstift of lippenbalsem die petrolatum, dimethicon of glycerine bevat.