‘Wat kan ik doen tegen verkleurde nagels?’

ELLE's beauty director Jessica beantwoordt iedere week al jullie prangende beautyvragen. Dit keer het antwoord op deze belangrijke beautykwestie: ‘Wat kan ik doen tegen verkleurde nagels?’

Meest gelezen

Misschien een inkoppertje, maar gebruik áltijd een base coat. Gekleurde nagellak bevat sterke kleurpigmenten die in de nagels trekken. Met een beschermende basislaag voorkom je verkleuring. Hoe brozer en droger de nagels, hoe sneller ze verkleuren. Voorkom dat je nagels uitdrogen door een nagellakremover zonder aceton te gebruiken.

Volgens experts moet je nagels af en toe ook een paar weken nagellakvrij geven (want zolang duurt het net als bij de huid voor cellen om te vernieuwen).

Advertisement - Continue Reading Below

Wat de doen aan gelige nagels? Polijst ze eerst zachtjes met een buffer en lak daarna met Crystal White Serum van L’Oréal Paris. Het bevat onder andere vitamine C dat de kleur meteen opfrist.

Tip: zorg goed ook voor je nagelriemen. Ze houden bacteriën tegen en zorgen voor een goede groeiomgeving voor je nagels. Voorkom droge velletjes door ze ’s avonds in te smeren met Crème Abricot van Dior. Voor onderweg is O.P.I Avoplex Cutlicle Oil to Go handig.

Meest gelezen

Jessica’s aanraders:

 

Dior Crème Abricot, € 26

L’Oréal Paris Crystal White, € 7,99

OPI Avoplex Cutlicle Oil to Go, € 12,50

 

'Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?' >

'Wat is het nut van een primer?' >

'Hoe doe ik foundation perfect op?' >