De stap die iedereen vergeet tijdens het haarkleuren, maar juist wél zou moeten doen

Want je brengt je huid dus in gevaar...

Als je weleens je haar zelf thuis hebt geverfd, weet je dat er in de handleiding altijd staat dat je een beetje van de haarkleuringsformule op je huid moet testen voordat je het door je hele haar smeert, omdat je een allergische reactie kunt krijgen. En inderdaad, ondanks dat iedereen het leest, doet bijna niemand 't. Maar dat zou je dus wel moeten doen.

Volgens de experts is het namelijk een grote fout die we maken (jep, toegeven, wij doen het ook niet) in het haarkleuringsproces. Dr. Marnie Nussbaum, een dermatoloog uit New York, laat weten aan goodhousekeeping.com:

Advertisement - Continue Reading Below

'In de traditionele haarkleuringen voor thuis zitten meestal agressieve chemicaliën zoals ammoniak. Dit kan irritaties en allergische reacties veroorzaken op de huid.'

Zelfs wanneer je altijd dezelfde kleuring gebruikt moet je iedere keer even de formule voortesten laat Dr. Nussbaum weten, omdat je altijd nieuwe allergische reacties kunt krijgen. Bovendien worden de formules constant aangepast, dus kan het zo zijn dat je huid niet goed reageert op een nieuw ingrediënt.

Meest gelezen

Wat je dus het beste kunt doen de volgende keer wanneer je je haar thuis kleurt? Mix de kleur en pak een wattenstaafje die je even in de formule doopt. Breng het dan aan op een onopvallend deel van je lichaam, zoals de binnenkant van je elleboog, en wacht vervolgens 48 uur om te zien of je huid vreemd reageert. Als je huid begint de jeuken, rood wordt of begint te branden; kleur je haar dan niet met een kleuring van dat merk. Het laatste wat je wilt is immers een hoofdhuid dat in de brand staat.