6 dingen die je moet weten voordat je je bikinilijn scheert

Goede timing is ALLES.

Want zo net voor het bikiniseizoen wil je het daar beneden natuurlijk een beetje netjes houden en deze 6 weetjes maken het éventjes wat makkelijker.

1. Zorg voor de juiste scheermesjes

Zorg ervoor dat je scherpe scheermesjes inslaat en vervang ze iedere maand. Slechte scheermesjes beschadigen de huid en oude mesjes kunnen veel bacteriën verspreiden.

2. Goede timing is ALLES

Begin als je onder de douche springt (of in bad stapt) niet meteen met scheren. Was eerst je haar en lichaam en ga pas op het laatst in de weer met je scheermesje, dan zijn je huid en haar namelijk het zachts omdat de haarzakjes zich door de hitte openen. En dat zorgt er weer voor dat je ze veel makkelijker wegscheert en de huid minder beschadigd.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Voorwerk is het halve werk

Verzorg de huid bij je bikinilijn eerst met een zachte scrub en washandje (of spons, wat je het liefste gebruikt) voor zo'n 20 seconden. Pak dan je conditioner (ja, gewoon die je voor je haar gebruikt) en smeer het over de huid waar je wilt gaan scheren, dit maakt de haartjes zacht. Beetje raar, maar het werkt wel.

4. Zorg voor een barrière

Gebruik dus ALTIJD scheerschuim. Hou je daar niet van, dan kun je ook een olie of bodywash met een verzorgende crème gebruiken.

Meest gelezen

5. De goede weg inslaan

Heb je een gevoelige huid? Scheer dan met de haargroeirichting mee. Heb je niet zo'n last van je huid naar het scheren? Scheer dan tegen de haargroeirichting in, want dat zorgt voor een gladder resultaat.

6. The final touch

Het lastigste is gedaan, maar je ben nog niet klaar. Smeer de huid na een scheerbeurt altijd in met een verzorgende olie of crème, waar géén parfum in zit. Draag de uren erna ook losse kleding zodat het niet gaat irriteren. 

 

Bron: goodhousekeeping.com