6 beautygeheimen van Marokkaanse vrouwen

Spilling the beans.

Meest gelezen

Als je dacht dat Argan olie de enige heilige graal van Marokkaanse vrouwen is heb je het goed mis. Ze hebben nog véél meer fantastische beautyweetjes in hun arsenaal, die alle andere vrouwen maar wat graag zouden moeten willen overnemen. Komen ze:

1. De Hammam

Een Hammam is een badhuis waar Marokkaanse vrouwen minstens één keer per week langsgaan om een cleansingbehandeling volgens verschillende rituelen te ondergaan. De behandeling omvat onder andere aromatherapie, ontgifting en een massage met typische Marokkaanse ingrediënten Argan en essentiële oliën. De Hammam zou ervoor zorgen dat je bloedsomloop verbetert, giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen en je huid wordt gezuiverd. Enne, iedere week een massage? Wij zijn zó van de partij.

Advertisement - Continue Reading Below

2. African Black Soap

Ook wel bekend als: Savon Noir. De zwarte zeep is een authentieke en traditioneel handgemaakte zeep door vrouwen uit West-Afrika, die ook zeer populair in Marokko is. De helemaal natuurlijk zeep zit bomvol vitamine E, wat wonderen doet voor je gelaat. Bovendien heeft het antimicrobiële eigenschappen en werkt het geweldige tegen huidproblemen. Inslaan dus.

3. Rozenolie

Marokkaanse vrouwen gebruiken verse rozenblaadjes bij het maken van verschillende beautyproducten, waaronder rozenwater voor toners. Rozenolie of Morroccan Rose wordt beschouwd als een van de sterkste etherische oliën voor het verlichten van kwalen en om de huid en geest te kalmeren. Wanneer je het aanbrengt op je huid laat het bovendien een perfecte glow achter.

Meest gelezen

4. Groene Munt-thee

Groene Munt-thee is je nieuwe favoriete energiedrankje voor je huid. Het is rijk aan antioxidanten, waardoor het zeer effectieve anti-aging effecten heeft én goed helpt bij de behandeling van littekens. Het bevat ook cafeïne, waardoor het een uitstekende (en gezondere) vervanger is voor je cappuccino.

5. Groene klei (of groene leem)

Groene klei is een geweldig masker dat diep reinigt en de overtollige olie van je huid absorbeert. Gebruik de klei om je huid te exfoliëren en revitaliseren. Op je gezicht, maar neem ook je borst en rug mee.

6. Solid parfum

Ken je Marokkaanse solid parfums al? Ze zitten in kleine, gekleurde blokken die een lichte geur geven wanneer je ermee wrijft op je huid. En jawel, je blijft het écht de hele dag door ruiken. Ze zijn zeer geurig en je doet er dan ook jaren mee. Wat een vondst!

Bron: harpersbazaar.com