Gaat je haar écht glanzen als je het wast met koud water?

Voor eens en voor altijd hét antwoord.

Vraag jij je wel eens af of het zin heeft dat je elke douche die je neemt afsluit met een letterlijke koude douche om je haar te laten glanzen? Welnu, wij hebben hétantwoord voor je.

Vaak wordt er beweerd dat het beter is om je wasbeurt af te ronden met het uitspoelen van je haar met koud water. Dit zou er namelijk voor zorgen dat de cuticula van je haar, oftewel de buitenste laag (schubbenlaag), sluiten. Wanneer je cuticula gesloten zijn, ziet je haar er gezonder uit omdat het dan licht kan reflecteren. Gesloten cuticula zorgen dus voor glanzend haar. Maar kan dat wel echt komen doordat je je haar met koud haar wast?

Advertisement - Continue Reading Below

WARM VS. KOUD WATER

Koud water zou er dus voor moeten zorgen dat je haar meer gaat glanzen. Toch is dit niet waar: je haar bevat geen levende cellen, dus kan het niet reageren op koud (of warm) water. Doordat je haar niet reageert op een veranderende temperatuur, zal je haar dus niet meer gaan glanzen als je je douche afrondt met een minuutje onder de koude kraan. Phew. Hoef je dus niet meer koud de douche uit te stappen.

Wil je graag glanzend haar? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een goede, voedende conditioner die je zal helpen bij het versterken van je haar. Dan heb je meer kans dat je haar ervan gaat glanzen.