HET geheim achter die flawless make-uploze selfies: tantouring

En het mooiste is: je hebt er maar één beautyproduct voor nodig.

Meest gelezen

Vergeet contouren. Vergeet strobing. En probeer/onthoud: tantouring. Dé nieuwste trend op beautygebied om je gezicht mee te shapen. En het mooiste is: je hebt er alleen zelfbruiner voor nodig. In twee verschillende tinten, dat dan weer wel. (Sorry.)

Laat je lichtere concealer, donkerdere foundation, koele bronzer en flashy highlighter maar even links liggen, want tantouring is het helemaal! Waar je normaal gesproken minutenlang voor de spiegel staat met een goed gevulde toilettas, heb je hier een hele week(!) plezier van. Lekker effectief, houden we van.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

TANTOUREN IN VIER STAPPEN:

1. Prep je huid

Voor een egaal (lees: streeploos!) resultaat is het belangrijk om je gezicht en nek grondig te reinigen en scrubben. Dag dode huidcellen en hallo glad huidje.

2. Breng een laag zelfbruiner aan

Creëer een sunkissed basis door een lichte laag zelfbruiner over je gehele gezicht aan te brengen. Zo lopen de verschillende tinten zelfbruiner uiteindelijk natuurlijk(er) in elkaar over én zie je er gelijk net iets gezonder uit op je #iwokeuplikethis selfie.

3. Bekijk je gezicht goed

Bekijk je gezicht goed in de spiegel. Welke delen van je gelaat wil je uitlichten en benadrukken? Goede gebieden van je gezicht om te shapen zijn; je jukbeenderen, slapen, kin, kaak en neus.

4. Tantouren maar

Breng een toefje van de iets donkerdere zelfbruinermousse aan op een washandje (let op: niet op je hand om een cirkelvormige bruine vlek te voorkomen) en dip hier voorzichtig een platte (foundation)kwast in. Breng de zelfbruiner aan op de gebieden die jij in de spotlight wilt zetten. Blend eventuele harde lijnen vervolgens met een schone make-up kwast voor een egaal en natuurlijk resultaat.

 

Bron: Cosmopolitan