Kendall Jenners dermatoloog onthult de schoonmaakfout die we allemaal maken

Last van puistjes? Hier kan het weleens aan liggen.

Meest gelezen

Kendall Jenner is verfrissend openhartig over haar struggle met acne door de jaren heen. Zo vertelde ze eerder al dat ze haar doucheroutine op aanraden van haar dermatoloog had aangepast en daardoor geen 'bacne' meer had, en nu laat het model op haar blog weten hoe zwaar ze het vond om last van puistjes te hebben.

Want Kendall Jenner mag dan nu het prachtige (en egale) gezicht van Estée Lauder zijn, dat had ze vroeger zelf niet kunnen denken. Op haar website vertelt Kendall dat ze zich door haar acne een 'outcast' voelde en dat haar vaste dermatoloog, Dr. Kidd, haar redder in nood was.

Advertisement - Continue Reading Below

Kendall Jenner onthult dat ze drie jaar lasertherapie voor haar huid en de littekens die ze van de acne had overgehouden heeft gehad, maar dat voor de slimme skincareroutine die ze van Dr. Kidd meekreeg heeft geholpen. Dr. Kidd vertelt in een nieuwe video op Kendalls site dat de grootste beautyfout die mensen die kampen met puistjes/acne begaan, te maken heeft met het schoonmaken van de huid. Ze vertelt:

Meest gelezen

'I never want you washing your face with anything abrasive. Not a scrub, not a rotating brush, not a washcloth. You want to treat it very delicately and just wash really well with your hands.'

Nu kun je als je last hebt van een vettige en onrustige huid juist geneigd zijn hiernaar te grijpen, maar doe het écht niet. Dit maakt de oneffenheden alleen maar erger.

Wanneer je de oneffenheden en je huid namelijk met agressieve producten te lijf gaat, raakt het alleen maar nóg geïrriteerder en kan je huid niet goed herstellen. Voor je het weet kom je zo in een vicieuze cirkel terecht.

Ga dus voor zachte cleansers als je last heb van acne en pukkeltjes, en smeer met een moisturizer die eveneens je huid niet irriteert en waarin geen agressieve ingrediënten zitten.

Bekijk hieronder een preview van Dr. Kidds tips. De rest bekijk je tegen betaling op Kendalls site.

Dit zijn de beautyfavorieten van Margot Robbie >