Gezichtscrèmes: hoe belangrijk zijn ze eigenlijk?

En met deze trucs kies je altijd de beste.

Meer van The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering

Iedere dag wordt er wel een nieuwe crème gelanceerd. Hoe weet je nu dat er een tussen zit die bij jouw huid past?

Niet iedere crème is geschikt voor elk huidtype. Met deze tricks kies je altijd de beste.

Lees het etikel

Tegenwoordig is er steeds meer controle op (mogelijk) schadelijke ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn petroleumderivaten, alcohol, schuimende stoffen (zeep, sulfaten, emulgatoren) en conserveermiddelen zoals parabenen.

Advertisement - Continue Reading Below

Verder is het belangrijk dat de juiste ingrediënten in de juiste verhouding voorkomen. Een go krijgen peptides, vitamines (A, B3, C en E) en glycerine. Controleer dus altijd of deze hoog in het lijstje op de verpakking staan.

Kies je crème

Voordat je een crème kiest, is het handig om te weten wat voor huidtype je hebt.

Heb je een droge, vette of heel gevoelige huid? Op basis hiervan ga je op zoek.

More From The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering
Zo verklein je je beauty-footprint
5-manieren-waarop-je-stiekem-je-skincare-routine-saboteert
Zó maak jij je beautyregime duurzaam

Droog

Voelt je huid na het douchen trekkerig aan en heb je soms last van schilftertjes? Grote kans dat je een droge huid hebt. Je hebt minder last van puistjes omdat je huid minder vet aanmaakt. Maar dat betekent helaas ook dat je huid minder soepel is, ruw aanvoelt en last heeft van lijntjes.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert sterk op interne en externe invloeden, met bijvoorbeeld rode vlekjes, uitslag en jeuk. Een zachte aanpak met milde, parfumvrije producten is key. Producten die vermelden dat ze speciaal voor de gevoelige huid bestemd zijn, hebben de voorkeur.

Normale huid

Een normale huid heeft zichtbare maar geen verwijde poriën, voelt zacht aan en heeft een goede vocht/vet balans. Een normale huid verzorg je met een dagelijks product dat beschermt tegen vochtverlies en schadelijke uv-straling. Kies bijvoorbeeld voor een dagcrème met SPF 15.

Vette huid

Bij een vette huid is de talgproductie hoog waardoor de huid snel glimt. De kans op onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes is groot. Crèmes en make-up op oliebasis 'hechten' niet zo goed; een olievrije -maar wel vochtverzorgende- crème is dan aan te raden.

En natuurlijk...

Het is fijn voor je huid wanneer je een crème met de juiste ingrediënten gebruikt maar het is minstens zo belangrijk om ook van binnenuit goed voor je huid te zorgen. Je leefstijl, wat je eet en wat je drinkt speelt daar een grote rol bij. Je huid is een belangrijk -en grootste- orgaan dat daarnaast belang heeft bij goede voldoende beweging en genoeg slaap. Al deze factoren dragen hun steentje bij aan een stralend mooie huid.