7 beautygewoontes die rimpels kunnen veroorzaken

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn.

Meer van The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering

Rimpels zijn onderdeel van het leven en horen bij het ouder worden. Maar je hoeft er op je 30e niet als een shar pei uit te zien. Je kunt zelf invloed uitoefenen met een gezonde leefstijl en slimme beautygewoontes.

Roken

De grootste veroorzaker van rimpels, net als overmatig zonnebaden. In diverse onderzoeken met tweelingen had degene die rookte veel meer en diepere rimpels dan haar of zijn broer of zus. Stoppen dus.

Advertisement - Continue Reading Below

Drinken

Alcohol drijft vocht af en zorgt zo voor een slechte vochtbalans in je lichaam. Je huid kan er doffer uit gaan zien, vooral op de ochtend nadat je te veel gedronken hebt. Wanneer je regelmatig te veel drinkt, kan je huid zijn elasticiteit verliezen waardoor er makkelijker rimpels gevormd worden.

Eten

Het eten van te weinig vers voedsel (zoals groente, fruit, noten) heeft een negatief effect op de aanwezigheid van gezonde anti-oxidanten in je lichaam en huid. Zo is vitamine A bijvoorbeeld onmisbaar bij de aanmaak van nieuwe huidcellen.

More From The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering
Zo verklein je je beauty-footprint
5-manieren-waarop-je-stiekem-je-skincare-routine-saboteert
Zó maak jij je beautyregime duurzaam

Slapen met make-up op

In de loop van de dag hoopt make-up en (lucht)vervuiling zich op in je poriën. Die raken hierdoor verstopt en geïrriteerd wanneer je je huid niet schoonmaakt. Er kunnen kleine ontstekingen ontstaan die het onderhuidse collageen aantasten. Waarna rimpels en lijntjes opduiken. Je huid schoonmaken hoeft echt geen uren te duren; leg voor de zekerheid een verapkking met vochtige reinigingsdoekjes op je nachtkastje.

Krabben

Je doet het vaak onbewust, het pulken en krabben aan puistjes of korstjes. Probeer er eens op te letten en zo min mogelijk aan je huid te zitten. Iedere keer namelijk dat je aan een puistje krabt, veroorzaak je schade aan de huid. Zoals onstekingen, littekens en -op termijn- ook rimpels.

Zonnen zonder bescherming

Onbeschermd zonnebaden in de volle zon zorgt voor de afname van collageen. Dit leidt tot zonneschade zoals huidverslapping en pigmentvlekken maar ook tot vroegtijdige rimeplvorming.

Slapen op je zij of buik

Slapen op je zij of buik veroorzaakt kleine 'vouwen' op je wangen en rond je ogen. Als je jong bent, trekken die 's ochtends makkelijk weg maar op een gegeven moment blijven ze zichtbaar als rimpels. Het slapen op een satijnen of zijden kussensloop kan helpen, net als het jezelf aanleren om op je rug te slapen.