Waarom je écht iedere avond moet smeren met een nachtcrème

Dit gebeurt er namelijk 's nachts allemaal met je huid.

's Nachts vindt vooral de collageenproductie en het celvernieuwingsproces plaats. Laatstgenoemde is zelfs acht keer sneller dan overdag. Dat proces is belangrijk voor het huidherstel, denk aan de schade in je cel-DNA door de UV-stralen die je overdag hebt opgelopen.

Of kijk naar een wondje: is-ie vandaag nog rood en groot, de volgende ochtend zal-ie kleiner en minder intens zijn. Onderzoeker en hoogleraar psychologie Richard Wiseman schreef een boek over onze hersenen, huid en gezondheid tijdens de slaap, genaamd 'Nachtrust'. Daarin geeft hij ook aan waarom een beetje slaaptekort een nadelig effect heeft op bijvoorbeeld je huid:

Advertisement - Continue Reading Below

'De menselijke huid ziet er glad en stevig uit dankzij de proteïne collageen,' vertelt Wiseman aan Scientas Magazine. 'Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen in ons lichaam af, waardoor onze huid rimpelig en slap wordt. Als we meerdere nachten te kort slapen, geeft ons lichaam het stresshormoon cortisol vrij. Dit hormoon voorkomt de productie van collageen, wat leidt tot een ongezond ogende huid, fijne rimpels en donkere wallen onder onze ogen.'

More From The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering
Zo verklein je je beauty-footprint
5-manieren-waarop-je-stiekem-je-skincare-routine-saboteert
Zó maak jij je beautyregime duurzaam

Uit onderzoek is gebleken dat mensen er daadwerkelijk aantrekkelijker uitzien als ze net acht uur geslapen hebben.

Waarom smeren met een nachtcrème slim is

Dat herstelproces kun je een handje helpen door te smeren met herstellende ingrediënten in een nachtcrème, zoals microwier. In Biotherm's Aquasource Everplump Night zit dit ingrediënt dat in het donker gekweekt wordt. Het wier geeft energieopwekkende elementen af die het celvernieuwingsproces stimuleren, doordat het reageert op duister.

Het zwarte nachtmasker in geltextuur geeft daarbij ook nog eens een boel hydratatie af, waardoor je de volgende ochtend op staat met een voller, beter gehydrateerd en gerevitaliseerde huid. Een test onder vrouwen die een week met deze crème smeerden, wees uit dat de huid zichtbaar soepeler, elastischer en steviger was geworden.

HAPPY HOUR: tijd voor korting!

Op www.parfumerie.nl krijg je nu 25% korting bij aanschaf van een pot Aquasource Everplump Night. Let op: de actie is maar twee weken geldig, dus wees er op tijd bij!