3 redenen waarom je nu écht een gezichtsmasker wilt gebruiken

Niet zo'n maskergebruikster? Hier volgen drie redenen waarom je het toch maar eens moet proberen.

SPONSORED

1. Ontspanning

Open deur, maar die hele mindfulness-trend is er niet voor niets: ontspannen blijkt nogal een dingetje onder onze generatie. Niets doen is voor sommigen een ongekend moeilijke klus, want wát doe je dan? Nou, muziekje aan, masker op, languit op de bank, ogen dicht en tien minuten lang naar je ademhaling luisteren, bijvoorbeeld. Je stress wordt minder, de geur (lavendel, munt) in veel maskers stimuleren je zintuigen en geven jou én je huid een boost.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Direct resultaat

It pays off als je ergens de tijd voor neemt. Op welk gebied valt dat niet toe te passen eigenlijk? Omdat een masker pakweg tien minuten de tijd heeft om in te werken, ga je dat direct merken aan je huid. Doordat je huid tijdelijk afgesloten wordt, zal er minder vocht verdampen en meer vocht in je huid blijven. Resultaat: een babyzacht en stralend velletje. Maar ook speciaal ontwikkelde crèmes die als masker kunnen worden ingezet kunnen dat effect teweegbrengen, zoals Biotherm's Aquasource Everplump Night. Deze gel-verzorging is zo rijk aan vocht dankzij o.a. blauwe hyaluron, dat het aanbrengen van een royale laag gedurende de nacht een effectievere werking heeft dan een regulier vochtmaskertje.

More From The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering
Zo verklein je je beauty-footprint
5-manieren-waarop-je-stiekem-je-skincare-routine-saboteert
Zó maak jij je beautyregime duurzaam

3. Probleemoplossend

Het kan zijn dat je huid behoefte heeft aan een dieptereiniging. Een masker met zuiverende werkstoffen zal een mooie aansluiting zijn op je huidige beautyregime, dankzij de quick fix. Voor het aanbrengen van maskers geldt in principe: eerst dode huidcellen verwijderen, zodat het masker goed kan doordringen. Maar Biotherm heeft een masker die voldoet an sich. De Skin Best Wonder Mud bevat een extract van abrikozenpitten voor de exfoliatie en een zuiverende klei uit bergen in Marokko, zodat je poriën goed gereinigd worden.