Dit zijn de opmerkelijke voordelen van kurkuma die jij (nog) niet weet

Mind = blown.

Meer van The Skin Edit
20 articles
Zo neem jij je huid veilig mee de herfst in
Make-uptrend-voor-s-s-2015-glowy-skin
Dit zijn de beste serums van het moment
Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering

ADVERTORIAL

Avocado, gember, chia, goji: leuke en aardige superfoods, maar ze vallen allemaal in het niets bij kurkuma. Kurkuma, je weet wel, de stof van een geelwortel, familie van de gember, het gele in een kerrie. Verschillende wetenschappelijke artikelen prijzen de heilzame werking van kurkuma op je gezondheid (zo doodt het kankercellen en doet het AMC onderzoek naar de rol van kurkuma bij de behandeling van kanker), maar ook voor je huid zijn de voordelen eindeloos.

Het krachtige antioxidant vertraagt cel schade, werkt ontstekingsremmend op acne, psoriasis en eczeem, vermindert pigmentatie, beschermt je huid tegen vrije radicalen en geeft je huid bovendien een dosis glans waar een discobal nog wat van kan leren. Kurkuma in je beautyregime, kortom, dat wil je.

Smeren met Clarins

Misschien ken je de viral video's van DIY kurkumamaskers wel: kurkumapoeder, bloem, honing, melk en smeren maar. Klein nadeeltje: het vlekt. Gele handen, geel haar, geel op je kleding, geel overal. Iets makkelijker wordt het voor je gemaakt door Clarins.

In hun nieuwste Double Serum zit namelijk een hoge dosis biologische kurkuma verwerkt. Dagelijks smeren betekent een groots effect op de vijf functies van je huid: regeneratie, zuurstof, voeding, hydratatie en bescherming. Dat kun jij vervolgens terugzien in minder rimpels, kleinere poriën, sterkere elasticiteit, betere hydratatie en meer glans. Ga naar clarins.com voor meer informatie.