Probeer het eens anders: 8 gekke eyelinerhacks

Van lepels tot flosdraad – dit is hoe je jouw techniek kunt verbeteren.

Het blijft toch een hele opgave: eyeliner perfectioneren. Maar met deze acht ietwat bijzondere eyelinertrucs kun je de vrees voor panda-ogen én het geknoei met concealer en wattenstaafjes eindelijk achter je laten, en in één keer zonder frustraties het lijntje boven je wimperrand aanbrengen.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

3 Met plakband

Visualiseer een wing die loopt in het verlengde van je onderste wimperrand en plak de plakband daar net onder. Teken nu een lijntje zoals je dat normaal zou doen met eyeliner – dit kan zowel met een vloeibare, gel- of potloodvariant. Als je de plakband weghaalt, heb je een verzorgd en precies resultaat. Let wel op dat je niet te hard aan de tape trekt want de huid rond je ogen is gevoelig. 

Advertisement - Continue Reading Below

4 Met een schuifspeld

Eerst plaats je de punt van de speld in de buitenste ooghoek en volg je het rechte stuk van de speld met eyeliner. Vervolgens schuif je de punt van de speld ongeveer een halve centimeter – afhankelijk van het effect dat je wilt – op naar het midden maar met hetzelfde eindpunt als de vorige lijn. Volg het rechte stuk van de speld opnieuw met je eyeliner. Als die twee lijnen gelukt zijn, kun je de driehoek inkleuren en de rest van de eyeliner boven de wimperrand aanbrengen. 

Advertisement - Continue Reading Below

5 Met een sjabloon

@kamilabravo gets wings in a flash with liner.designer! ⚡️ #linerdesigner

A post shared by beautyblender (@beautyblender) on

Deze hack lijkt op die van de plakband, alleen gebruik je hier een voorgevormd sjabloon die je met behulp van een setting spray op je gezicht plakt. Teken dan het lijntje en de wing zoals je dat zonder het sjabloon zou doen. Nadat je de plastic vorm voorzichtig hebt weggehaald, blijf je over met een foutloos resultaat. 

Advertisement - Continue Reading Below

6 Met een lepel

Eyeliner with a little help from a spoon 👀👌 @beautybylux

A post shared by MAKEUP VIDEOS (@allmodernmakeup) on

Gebruik de lengte van een lepel om je wing te tekenen. Trek vanaf een zelfgekozen punt op de lepel een lijn tot tegen je wimperrand en trek daarna vanuit datzelfde punt een lijn langs de lepel naar je buitenste ooghoek. Kleur de ruimte tussen de twee lijnen in en eindig door de rest van het lijntje boven de wimperrand te tekenen en dat te verbinden met de driehoek. 

Advertisement - Continue Reading Below

7 Met een wimperkruller

Met deze hack sla je twee vliegen in een klap: je krult je wimpers én je brengt eyeliner aan. Smeer de onderkant van het bovenste lid van je wimperkruller in met eyeliner en krul je wimpers zoals je het normaal zou doen. De wimperkruller zal de eyeliner als een stempel overbrengen op je bovenste wimperrand. Voor een dramatischere look, kun je de vorige stap herhalen met het onderste lid van de wimperkruller. 

Advertisement - Continue Reading Below

8 Met een touwtje

If you struggle to get your liner rite, try this #eyelinerhack @rochellewick

A post shared by Asma (@asmi.mua) on

Kleur anderhalve centimeter van een dun touwtje in met eyeliner. Plaats het touwtje zo aan je oog dat het beginpunt van het ingekleurde stuk bij je ooghoek ligt en veeg het richting het uiteinde van je wenkbrauw. Vanuit het eindpunt van de lijn, veeg je het touwtje in de andere richting naar je wimperand. Kleur de driehoek in met eyeliner en teken de rest van het lijntje boven je wimperrand en verbindt dit met je wing.

MAC komt met een eyeliner die lijkt op een pizzaroller