How to: de beachy rol

In de hoofdrol: dit kunstig ogende, doch bedrieglijk eenvoudige opstekertje. Gespot op de catwalk bij Donna Karan s/s 2011.

Draaien, rollen, sprayen. Een opgestoken do van niveau, te fabriceren zonder kopzorgen. Speldjes een haarspray in de aanslag; haarstilist Eugene Souleiman legt uit.

 

STAPPENPLAN
1. Neem een föhn met diffuser en een spray voor ultiem strandhaar, bijvoorbeeld Wella Ocean Spritz. Spray er flink op los voor extra matte en stevige lokken.

 

2. Maak een zijscheiding en zwaai al je haar naar één kant. Maak een lage paardenstaart en vouw ‘m dubbel. Zet de staart nu vast met een dun elastiekje. Zorg dat je ’t elastiekjes zo dicht mogelijk bij de vouw van de staart zit.

Advertisement - Continue Reading Below

 

3. Tijd om te rollen. Draai de dubbelgevouwen staart zo ver mogelijk naar binnen en naar de linkerkant, waardoor er een losse rol ontstaat. Zet je coupe vast met een bups schuifspeldjes.

 

4. Finishing touch: spray flink met een extra sterke haarlak, zodat de boel op z’n plaats blijft. Fan van glans? Een beetje glansspray bij de zijscheiding doet de truc.

 

Nog zo’n eenvoudig zomers kapsel: een blom in ’t haar >