Doen: Leightons ombre coupe

Helemaal on trend en o-zo cool. Dip net als Leighton Meester de onderste punten in de lichte verf.

Van het modeplankier tot aan Hollywood. Ombre haar – oftewel: schaduw in je coupe – wint flink aan terrein. Bij een ombre coiffure worden de onderste punten gedompeld in een lichtere kleur. Let wel: dit is geen appeltje-eitje. Het mooiste is namelijk dat de kleur vanaf de wortels naar de punten natuurlijk overloopt. Een bezoekje aan de kapper is dus geen gek idee.

 

De rest van Leightons grungy frisuur kun je wel gemakkelijk zelf. Hop, krultang en haarspray in de aanslag en beginnen maar.

Advertisement - Continue Reading Below

 

ZO DOE JE DAT

> Smeer een beetje stylinglotion door handdoekdroog haar. Föhn je lokken droog en smeer daarna een klein drupje anti-pluiscrème door je coupe.

 

> Bon. Pak een krultang en wikkel losjes en pluk voor pluk je lokken om de tang heen. Spritz nog een beetje stylingspray in de punten voor wat extra glans.

 

Tip: doe een hittebestendige handschoen aan wanneer je met de krultang in de weer gaat. Zo hoef je niet krampachtig je lokken om de vaak loeihete tang te wikkelen.

 

> Knijp daarna nog wat volumemousse in de punten en ga met je vinger door je lokken voor een extra messy look.

 

> Spray als laatste nog een flinke wolk haarspray over je coiffure voor extra versteviging.


Nog niet helemaal overtuigd? Upload snel een foto van jezelf en probeer Leightons ombre coupe eerst uit in ELLE.nl’s make-overtool >