How to: Katy Perry’s festivallook

Doen: een festivalkapsel à la Katy Perry.

Meer van Festivals
20 articles
'Mee naar een festival? Alsjeblieft niet'
glitter eye make up
Glitters zijn kennelijk slecht voor het milieu
De 6 beste festivalhacks op een rij

Op het The Great Gatsby-Pre MET Gala-feestje verscheen Katy Perry met deze uitbundige hairdo en dito haaraccessoire. Wellicht een tikkie overdressed tussen alle black tie verschijningen die avond, maar wij nemen haar coupage graag even onder de loep met het oog op het onlangs geopende festivalseizoen.

 

Want op Lowlands, Into the Great Wide Open en Best Kept Secret Festival zou zo’n fleurig kapsel zeker níet misstaan. Maar dan de grote vraag. Hoe knutsel je dit in elkaar? We waarschuwen maar vast: it’s a tough job, maar oefening baart kunst. Benodigdheden: vlugge én groene vingers.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Op festivalgebied is het goed toeven in eigen land >

 
De truc zit ‘m in de omgekeerde Franse vlecht, verklapt Katy’s haarstilist Marco Diaz – een ingevlochten vlecht met de bolle kant naar boven, die je als een kroontje rondom je hoofd maakt. Hier steek je vervolgens de verse bloemen dicht tegen elkaar in weg, desnoods vastgezet met schuifspeldjes. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor (een elastisch haarbandje met) nepbloemen van een accessoirewinkel.

More From Festivals
20 articles
'Mee naar een festival? Alsjeblieft niet'
glitter eye make up
Glitters zijn kennelijk slecht voor het milieu
De 6 beste festivalhacks op een rij
De ultieme festivalplaylist van 2017
The Kills
Rockchicks die je in je leven gezien moet hebben

 

HOW-TO

Begin bij het begin en spray je haar eerst in met textuurspray om het wat stroever te maken. Je begint straks ‘in te vlechten’ vanaf net boven je linkeroor. Maar maak eerst een scheiding van je ene naar je andere oor die over de hele bovenkant van je hoofd loopt – met zo’n 5 cm afstand van je haargrens – zodat je bij het invlechten steeds wisselend links een pluk kunt pakken (van helemaal onderaan je nek) en rechts (vanaf je haargrens). Van de reversed french braid-techniek vind je op internet allerlei tutorial-filmpjes. Maar krijg je ‘m niet onder de knie; het gewone vlechtwerk kan ook, alleen moet je de bloemen dan iets steviger vastzetten met speldjes. Zorg er hoe dan ook voor dat je zo strak mogelijk invlecht.

 
Heb je de hele bovenkant, van linker- tot rechteroor, ingevlochten en daarbij al het loshangende haar opgebruikt, maak de vlecht dan verder af zonder nieuwe plukken toe te voegen en zet deze vervolgens met schuifspeldjes vast in je nek, zodat-ie als een kroontje uitkomt bij het begin van je vlecht bij je linkeroor. Moffel het uiteinde van de vlecht weg door het tussen je haar te steken met schuifspeldjes. Fixeer de boel met hairspray, steek de bloemen (zoveel als je zelf mooi vindt) tussen het vlechtwerk aan de bovenkant van je hoofd (dus als een diadeem) en tadaa, festivalcoupe extraordinaire is klaar.

 

Succes!

 

Ook doen: Nicole Kidmans Cannes-kapsel >