Er is een nieuwe bijzondere manier van je haar verven

En het resultaat is fantastisch.

Meest gelezen

Tot in de beauty-uithoeken van het internet vind je sinds kort foto’s van lokken in de verf verspreid op een tafel. Op het eerste gezicht lijkt deze manier van verven eerder op een  scène uit een scifi-film maar als je de resultaten ziet, wil jij het ook. Het heet ‘fluid hair painting’ en het ziet er dus zo uit:  

Advertisement - Continue Reading Below

De techniek is oorspronkelijk  bedacht door KL Christofferson, eigenaar en kapper bij Cheeky Strut, en lijkt erg op de verfmethode bij balayage, alleen in dit geval staat de stoel van de klant naar achteren en ligt het hoofd op een tafel.

‘Omdat het haar verspreid ligt, geeft het me de kans om nauwkeurig te zien hoe de kleuren mengen van boven tot onder,' vertelt Christoffersen aan Modern Salon. ‘Het is makkelijker om de kleurovergangen te zien als je dat overzicht hebt. Zo heb je meer controle.’ Het resultaat: persoonlijke, multidimensionale kleuren die er niet alleen mooi uitzien op de tafel, maar natuurlijk ook wanneer het helemaal klaar is.

Meest gelezen

De techniek is waarschijnlijk nog niet te krijgen bij je kapper hier in Nederland, maar laten we in ieder geval even kijken naar deze bijzondere process pics – en de resultaten, natuurlijk. Op deze foto laat Christoffersen zien hoe fluid hair painting eruit ziet van boven:

 

 

En zo wanneer het klaar is:

 

 

Brunettes niet getreurd, ook bij donkere haarkleuren is het stunning:

 

 

 

Dé nieuwe haartrend waar iedereen geobsedeerd door is: regenboogwortels >

Bron: Goodhousekeeping.com

Beeld: Instagram cheekystrut & mermicornhair