Waarom je banaan in je haar moet smeren

​Ja, écht.

No poo, reversed shampooing, je haar wassen met olie... De beautywereld (en wij) zijn duidelijk geobsedeerd in het vinden naar nieuwe manieren om ons haar te wassen. De 'normale' shampoo - waarin toch wat ingrediënten zitten die niet fantastisch zijn voor je huid en haar - heeft immers best wel een bad rep gekregen en dus gaan we opzoek naar 'groenere' alternatieven. Waaronder nu: bananen.

Jep. Je leest het goed: bananen. Nu zou je niet snel denken dat het gele fruit volume én minder vette lokken belooft, maar da's dus wél zo.

Advertisement - Continue Reading Below

Nu raden we je niet aan om naar de supermarkt te hollen en een hele geprakte tros bananen door je haren te smeren - hoewel dit dus écht goed is als haarmasker -, maar er is een simpelere oplossing: de 'bananenshampoo' van het geliefde Franse merk Leonor Greyl.

We stellen je even voor aan de Lait Lavant a la Banane, een geweldige zachte shampoo die je de lokken van je leven belooft én waar actrices als Lily-Rose Depp en Emilia Clarke al bij zweren. De shampoo is enorm zacht voor je hoofd en haar én voedt het optimaal. Je kunt 'm dan ook iedere dag gebruiken als je wil.

Bananen zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan. Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden. Kortom: banaan wíl je in je lokken.

Proberen? De Lait Lavant a la Banane shop je hier voor € 26,50.