'Hoe maak ik nou toch een vissengraatvlecht?'

Hét antwoord op de meest gestelde beautyvraag van 2016.

Meest gelezen

Iedere week beantwoordt ELLE's online beauty editor Gigi een prangende beautyvraag. Dit keer: 'Hoe maak ik nou toch een vissengraatvlecht?'

'Ja mensen, deze beautyvraag is dus 't afgelopen jaar het meest ingetikt op Google. Dus een stel van jullie zullen 't je ook wel afvragen. Goed om te weten ook, want vlechten zijn in 2017 helemaal hot als kapseltrend.

Oké, vlechten is best lastig - ikzelf ben er een grote kluns in -, maar dit is heus te doen. Je moet alleen even het stappenplan weten. Dus hier komt-ie: zó maak je een vissengraatvlecht.

Advertisement - Continue Reading Below

* Je kunt eerst een staart maken – halverwege het hoofd – maar ook met los haar werken.

Stap 1: Verdeel het haar dat je wilt vlechten in twee stukken.

Stap 2: Pak van de rechterpluk haar aan de buitenkant een klein plukje haar. Sla dit om het haar naar binnen en voeg het plukje toe aan de linkerhelft van het haar.

Stap 3: Pak vervolgens een klein plukje haar aan de buitenkant van de linkerpluk, sla deze om het haar naar binnen en voeg toe aan de rechterhelft van het haar toe.

Meest gelezen

Stap 4: Wissel de buitenste plukjes links en rechts af met elkaar tot je vlecht af is. Hoe kleiner de plukjes hoe mooier de vlecht! Een wolk haarspray erover om als op z'n plek te houden en klaas is Kees.

Best te doen, niet?

Heb je een andere beautyvraag? Kom maar door! Gewoon even mailen en wie weet zie je 'm dan op een zaterdag terug.