De föhn waar de beautywereld verliefd op is geworden

Er is nu geen weg meer terug.

Meer van advertorial
20 articles
Bombay Sapphire's The Grand Journey: wees erbij!
Elle NL +
Dit zijn de 10 wishlist-items van ELLE's Edine
Een veilige haven voor de LHBT-gemeenschap
Elle NL +
GIF

SPONSORED

Dyson is vooral bekend van die supersonische stofzuigers, maar besloot ook maar eens de beautywereld te gaan veroveren. En met succes. Want als Dyson iets doet, dan doen ze het rigoureus, dus ook op föhngebied.

Het team draaide niet even een simpel model in elkaar, neen. Daar gingen vijf jaren aan onderzoek — ze bouwden zelfs een heus haarlaboratorium — en een investering van 60 miljoen euro aan vooraf.

Advertisement - Continue Reading Below

Jen Atkin

Dyson huurde nieuwe ingenieurs in en tikte top of the bill mensen als Jen Atkin — de haarstylist van de Kardashians — op de schouder om hen te adviseren. Daarnaast werd er 1625 kilometer(!) menselijk haar gebruikt voor tests, werden er 600 prototypes gemaakt en zijn er meer dan honderd patenten aangevraagd voor de technologieën die ze gebruiken. Dan weet je dat je iets speciaals in handen hebt.

More From advertorial
20 articles
Bombay Sapphire's The Grand Journey: wees erbij!
Elle NL +
Dit zijn de 10 wishlist-items van ELLE's Edine
Een veilige haven voor de LHBT-gemeenschap
Elle NL +
Waarom Den Bosch deze zomer 'the place to be' is
Elle NL + Licor 43
SOS: Eerste hulp bij sporten in de zomer
Elle NL + Samsung

Een föhn anno 2017

Het design van de föhn is, zoals je wel van Dyson gewend bent, dan ook flink anders dan bij de normale föhn. En da's maar goed ook. Bij normale föhns zit de motor namelijk in de kop, waardoor-ie al snel heel zwaar gaat aanvoelen. Bij Dyson hebben ze de digitale motor V9 in de greep verborgen, waardoor je niet alleen je polsen bespaart, maar ook nog eens veel beter kunt twisten en turnen.

Daarnaast lijkt de kop een beetje op de ventilatoren van Dyson, die geen bladen hebben. Hierin zit de zogenoemde 'Air Multiplier-technologie' van het merk, die drie keer zoveel lucht uitblaast dan dat er wordt aangezogen. Dit werd ook voor de föhn gebruikt, waardoor je haar een stuk efficiënter droog wordt geblazen dan bij traditionele haardrogers. Plus: de Dyson Supersonic komt met drie magnetische opzetstukken waardoor je je lokken meteen kunt stylen.

Het beste nieuws: je lokken worden een stuk sneller droog. Geloof ons, dit gaat als een razende. Vooral doordat je met de magnetische opzetstukken makkelijk verschillende stijlen kunt creëren, en kunt drogen en stylen tegelijk, waardoor je veel sneller klaar bent. Lees: tien minuten langer blijven liggen 's ochtends.

GIF

buh-bye pluis

Je haar iedere dag föhnen kan leiden tot beschadiging door extreme warmte, en laat de Dyson nu net dit probleem oplossen. Hij heeft namelijk een 'intelligente warmtecontrole', waardoor je haar niet wordt blootgesteld aan te warme temperaturen. Een glasparelthermistor (spannend) meet de temperatuur twintig keer per seconde en geeft deze informatie door aan de microprocessor, die weer het verwarmingselement aanstuurt. Klinkt allemaal heel technisch, maar je ziet het resultaat meteen in je lokken terug. Geen klitten, geen doffe kleur, geen pluis, maar wel jouw natuurlijke glans, alsof je net van de kapper komt.

Ik verstond je even niet

Nog een irritant punt aan de föhn die Dyson wilde aanpakken: het geluid. Zal je vriend ook heel blij mee zijn. Een team van aero-akoestische ingenieurs - ja ja, ze lieten niets aan het toeval over - onderzocht hoe ze de akoestiek van de föhn konden verbeteren. Allemaal heel lastige technische praat, maar het komt erop neer dat-ie een stuk stiller is dan andere haardrogers en je tijdens het föhnen nog een gesprek met iemand kunt voeren of Keeping Up With The Kardashians op de achtergrond kan horen. Wel zo gezellig.

Het oordeel van ons testpanel

ELLE vroeg aan haar lezeressen om de föhn (die er nu ook in het roze is!) thuis uit te proberen. Anouk, Philo, Tessa, Nina en Barbera meldden zich bij ons aan en gingen aan de slag. Dit zijn hun bevindingen.

Is de Dyson Supersonic écht soundproof?

Tessa: 'Hij maakt erg weinig geluid!'

Barbera: 'Fluisterstil! Ik denk dat mijn bovenbuurman blij is met mijn nieuwe haartool. Evenals de uitslapende verkering.'

En gebruiksvriendelijk?

Barbera: 'Ik ben aanzienlijk minder tijd kwijt bij het drogen van mijn haar.'

Anouk: 'Erg prettig monteren. Geen geklungel.'

Enne, die warmtecontrole, is dat nou echt zo'n groot voordeel?

Nina: 'Hij is een stuk minder warm dan andere föhns.'

Barbera: 'Je kunt 'm zo weer opbergen.'

Thumbs up or down?

Anouk: 'Ik heb vrijwel alle opties getest. Erg tevreden over de mogelijkheden qua warmte en luchtinstellingen.'

Philo: 'Mijn haar voelt zacht, minder droog, meer gevoed.'

Prijs vs kwaliteit

De Dyson Supersonic krijgt een 8,2

Meer glans en volume?

Unaniem: ja.

Verder nog iets te melden?

Barbera: 'De magnetische opzetstukken. Ideaal! Waarom is niemand daar eerder opgekomen?'

Nieuwsgierig? Ervaar de Dyson Supersonic-technologie: krijg gratis stylingadvies in een Dyson-beautyshop of bij Hudson's Bay of ontdek meer op dyson.nl