Getest: Body Plus wellness

Een weekendje wellness en dan ook nog eens terugkomen met flink wat meer spiermassa, minder vet en een uitgerust lijf? Dat hoefde je bovengetekende geen tweemaal te vragen. Voordat ik het wist bevond ik mij in in the middle of nowhere (Erica) in Drenthe voor één van de wellnessprogramma’s van Body Plus.

Meest gelezen

Body Plus, opgericht door voedingsdeskundige Monica Kuppens, heeft drie verschillende programma’s: sapvasten, bewust eten en relaxen. Ieder programma heeft twee overeenkomende onderdelen: sporten onder begeleiding van een personal trainer en massages. En allen duren ze vijf dagen tot een week (ik ‘proefde’ als het ware dus van een programma door twee dagen in het hotel te verblijven). Een soort mini-vakantie met extra’s dus.

Advertisement - Continue Reading Below

                
SAPVASTEN
Eén van de onderdelen: sapvasten, inmiddels geen onbekend begrip meer. Je bouwt je reguliere eetpatroon langzaam af en leeft een week lang op de gezonde sapjes (spinaziesap, tomaat- en paprikasap, wortelsap, etc). Iets wat je thuis ook heus kunt doen, maar wat toch nét wat eenvoudiger gaat als er geen verleiding is (lees: in de wijde omtrek geen bonbonnière of frietzaak te bekennen), je professionele begeleiding hebt en er bovendien genoeg afleiding is in de vorm van sport en verwenning. Sapvasten draait vooral om de balans tussen lichaam en geest te herstellen én het maken van een beginnetje om af te vallen.
           
BEWUST ETEN EN RELAXEN
Niet het type om een week lang alleen op sap te leven? Geen probleem. Er is naast het sapvasten een programma ‘bewust eten’. Dit komt neer op sporten, bewust en gezond eten en het wellnessgedeelte. En dan is er nog een relaxprogramma, vooral in het leven geroepen voor de partners of moeders die graag meegaan en zo’n sapvastkuur niet zien zitten.
       
Alle programma’s zoomen echter in op je levensstijl en laten zien dat gezond eten niet alleen maar groente is. Plus: ze zetten je aan het werk. Letterlijk. Zowel in de beeldschone omgeving als in de sportruimte van het hotel. Buikspieroefeningen, hardlopen, pilates (favoriet!), actief wandelen, krachttraining, zo ongeveer elk lichaamsdeel komt aan bod. Als beloning word je een uur lang onder handen genomen door een masseuse en kom je tot rust in de sauna. Aan het begin en het eind van de week word je gewogen en worden vet- en vochtpercentage, spiermassa en bmi berekend. Ook rekent Monica uit hoeveel calorieën je mag eten als je af wilt vallen.
   
There's a new workout in town: Essentrics >
                
EIGEN ERVARING
Met bovenstaand in het achterhoofd vertrok ik naar Drenthe. Eenmaal aangekomen in het groene en duurzame (én beeldschone) Green Meet’s hotel (onderdeel van Hampshire) teken ik voor een weekend ‘relaxen’, wat inhoudt dat ik eet op basis van honderd procent biologische producten met een lage calorische waarde (aangepast op mijn gewicht en vetpercentage). Daarnaast volg ik lessen pilates, actief wandelen en cardio fitness o.l.v. (de bijzonder enthousiaste en motiverende) personal trainer Robert Eelen en zijn assistent van Fit Sports. Tot slot word ik verwend met een detoxmassage en bezoekjes aan de stoomcabine en sauna.
         
Geen straf. Het biologische en gezonde eten was werkelijk fantastisch en haast zonde om te verorberen (zo prachtig zag het er uit). De spinaziesap daarentegen doet mijn gezicht vertrekken (ieuw), hoewel ik het wortelsapje elke dag zou kunnen drinken. Het sporten is zacht gezegd pittig (de dag erna loop ik nog net niet tierend de trap af, auw!), maar personal trainer Robert weet precies wat-ie doet. De massage achteraf is zalig en ook de ruimtes met stoomcabine, sauna en warmtelampen doen mijn lijf deugd. Let wel: het programma is niet voor watjes (want: hard werken!), maar het resultaat is bevredigend: mijn vetpercentage is binnen een dag een tikkeltje geslonken en ik voel me na het weekend energieker dan ooit.

Meest gelezen

 

Lees snel hoe Rosie Huntington-Whiteley haar killer body krijgt én houdt >

 

PS - Wie dacht dat honderd procent biologisch en laag calorisch alleen maar bestaat uit worteltjes: ik heb de culinaire kunstwerkjes op de kiek gezet.