Loophulp: Nike LunarGlide+ 5

Je wil best die marathon lopen. Heus. Als je nou maar niet zo’n pijn in je benen kreeg van het hollen. Nike helpt je uit de brand met de LunarGlide 5.

Meest gelezen

Het zit namelijk zo. Het zou best weleens kunnen zijn dat je last hebt van een typisch gevalletje overpronatie. Klinkt ernstig, maar dat is het niet. Het betekent simpelweg dat je voet wat veel naar binnen kantelt tijdens het lopen. Pronatie maakt deel uit van de natuurlijke beweging die je onderbeen helpt om schokken op te vangen tijdens het lopen. De een proneert meer (overpronatie), de ander minder (onderpronatie). Het is bijvoorbeeld af te lezen aan die vermaledijde scheve hakken die je steeds moet laten lappen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Voor mensen met overpronatie heeft Nike nu een loopschoen toegevoegd in hun al bestaande LunarGlide-serie. Deze nieuwe Nike LunarGlide 5 is superlicht (230 gram), met degelijke demping en pasvorm en geeft extra steun op plaatsen waar het nodig is. En de looks liegen er ook niet om.

 

OUWE SCHOENEN MEE
De beste manier om erachter te komen hoe je proneert, is een deskundige in een hardloopwinkel een loopanalyse laten uitvoeren, zodat je erachter komt welke schoenen het best bij jou passen. Vaak is het handig om een paar oude afgetrapte schoenen mee te nemen, weet hij meteen wat voor vlees-ie in de kuip heeft.

Meest gelezen

 

De nieuwe Nike LunarGlide 5 is er in meerdere designs voor mannen en vrouwen en zijn vanaf nu verkrijgbaar via Nikestore.com en de Nike verkooppunten voor een adviesprijs van € 130.

 

Alvast een beetje moed verzamelen? Zo wordt er in celebville gesport >