1. Freekeh
Net nu we eindelijk weten hoe we quinoa moeten uitspreken (kien-wah), komt de supergezonde graansoort met een soortgenootje: freekeh. En ja, dat spreek je dus uit als ‘freak-eh’. Eigenlijk is dit Midden-Oosterse graan helemaal niet nieuw (Amerika is al een tijdje fan), maar in Nederland is Freekeh nog vrij onbekend. De manier van productie (en de grote hoeveelheid vitamine B1 en B2) is wat de graansoort zo bijzonder maakt: freekeh wordt jong (en groen) geoogst om vervolgens geroosterd te worden.

2. Duindoornbessen
De duindoornbes dient per direct toegevoegd te worden aan op z’n minst je ontbijt. En wel om de reden dat deze bes gelinkt is aan een jeugdig huidje. Dat komt omdat dit krachtige besje bommetje (maar dan ook echt bommetje) vol zit met omega-7 vetzuren,  vitaminen, mineralen, omega-3 vetten én er meer dan 190 fytonutriënten in de duindoornbes zitten. Eh, fyto-wattes? Fytonutriënten. Dat zijn plantaardige stoffen met medicinale eiegenschappen. Inslaan die hap!

3. Rucola
We kid you not: rucola behoort tegenwoordig ook tot de categorie superfood. De reden: Deze slasoort bevat ongeveer acht keer zoveel calcium, vijf keer zoveel vitamine A, C en K en vier keer de zoveel ijzer als de reguliere ijsbergsla. Een eenvoudige keuze, zo lijkt ons.

4. Pruimen
Voorstel: laten we het imago van de pruim veranderen. Vergeet ‘je trekt een gezicht als een pruim’, wij gaan voor ‘je hebt het lijf van een pruimeneter’. Deze rode vrucht zou namelijk het vermogen van je lijf om ijzer en vitamine C op te nemen versterken, daarnaast zit-ie barstensvol anti-oxidanten (voor een goede stofwisseling en een strak huidje).

5. Rabarber
Dag ‘meisje met de prei’, hallo ‘vrouw met de rabarber’. Dankzij alle anti-oxidanten en vitaminen (oa calcium en luteïne) is rabarber enorm goed voor een modellenhuidje en toppers van kijkers. Op de boodschappenlijst, die rabarber.

Superfood voor een prachthuid, een goede stofwisseling en een fantastisch humeur >