Voor de zoetekauwen onder ons (en ook voor alle types met ietwat minder doorzettingsvermogen) is er goed nieuws.

SWEET!

Uit een onderzoek aan de Universiteit van l'Aquila in Italië blijkt dat mensen die vijftien dagen lang dagelijks een stukje pure chocolade aten hun insulineresistentie met maar liefst 50 procent zagen verminderen. Oftewel: hun bloedsuikerspiegel daalde tot een gezondere waarde, zo meldt WomensHealthmag.nl.

De reden, zo denken de wetenschappers, heeft te maken met de gezonde vetten in donkere chocolade, die de opname van suiker in het bloed verminderen. Lang verhaal kort: het eten van donkere chocolade zou insulinepieken (en daarmee ook de gevreesde vetkwabben) voorkomen. Beste. Nieuws. Ooit.

EAT CHOCOLATE, LOSE WEIGHT

There's more: in het boek Eat Chocolate, Lose Weight van neurowetenschapper Will Clover wordt geadviseerd om twintig minuten voor en vijf minuten na je lunch en avondeten een stuk donkere chocolade te eten, zodat je trek met 50 procent vermindert.

Kortom: inslaan die chocoladeletters. Maar dan wel de pure variant dus.

10 manieren om in shape te komen ZONDER sportschool >

8 dingen die je NIET moet eten als je wilt afvallen >

10 tips waarmee je zonder moeite afvalt >