9 écht goede redenen om gezonder te gaan eten

Want het gaat niet alleen om kilo’s verliezen.

Meest gelezen

Werk jij thuis voor de buis ook binnen no-time een zak chips weg of zak je geregeld diep weg in de bank met een bak ijs? Tuurlijk, doen wij ook. Toch is het ’t overwegen waard om naar Team Gezond te switchen. Al is het alleen doordeweeks.

9 redenen waarom:

1. Je hebt meer energie
Heb je ooit gemerkt dat je na een vette/snelle/ongezonde hap een enorme energiedip krijgt en je futloos voelt? Dat is heel makkelijk te verklaren. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om je voedsel te verwerken. Maar als je voeding amper bouwstoffen bevat, verbruik je meer energie dan dat je voedsel heeft opgeleverd.
   
2. Je bent vrolijker
Wat je eet heeft impact op je brein. Echt! Wist je bijvoorbeeld dat in een banaan 10 mg dopamine zit? En laat dat nou nét zorgen voor een positieve vibe in je hersenen.
   
3. Je hebt minder stress
Bepaalde voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat je je minder gestrest voelt. Dat komt door cortisol, het stresshormoon. Volgens de Huffington Post blijkt dat voedsel met vitamine C, omega 3 vetten en magnesium helpen tegen stress.
   
4. Je bespaart geld
Ook al is gezond eten vaak wat duurder, op bepaalde vlakken bespaar je ook geld. Denk je eens in hoe duur frisdrank alleen al is? Dat je dat vervangt voor water uit de kraan - desnoods met een smaakje - spaart je heel wat euro's uit.

Advertisement - Continue Reading Below

5. Je eet minder
Omdat er veel voedingsstoffen in gezond eten zit, ben je langer verzadigd en krijg je minder snel een hongergevoel.
   
6. Je wordt langzamer oud
Gezond eten heeft ook een positieve invloed op het proces van ouder worden. En waarom zou je investeren in een trits dure crèmes, als fruit van zichzelf ook antioxidanten hebben die helpen bij het beschermen van je huid? Bessen en omega 3-vetten in zalm zijn goed voor je huidcellen én vertragen het proces van ouder worden. Inslaan dus.
   
7. Je BENT gezonder
Ongezond eten – vooral op de lange termijn – kan het risico op ziektes verhogen. Denk aan diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten. Tuurlijk, af en toe geef je weleens toe aan zo’n vette hap, maar probeer zo gevarieerd mogelijk te eten.
   
8. Je verliest vet
Dit is eigenlijk heel logisch. Als je je eetpatroon omgooit en je voortaan kiest voor water in plaats van frisdrank, chips verruild voor wortels of groenten kiest boven patat, verlies je vet.
   
9. Je zit beter in je vel
Al deze bovenstaande redenen om gezond te eten zorgen voor een positieve invloed op je zelfbeeld. Minder stress, productiever, meer energie en gezonder. Eigenlijk heb je geen reden meer om het niet te doen.

Dit is het eetpatroon van Doutzen Kroes >

Bron: cosmopolitan.nl