Minder goed nieuws voor foodies: uit onderzoek van Cornell University blijkt dat je favoriete kookshow weleens de reden zou kunnen zijn dat je aankomt.

HET ONDERZOEK
Uit de studie van de Amerikaanse universiteit (waar 502 vrouwen aan mee deden) bleek dat degenen die regelmatig naar kookshows keken, en het voedsel ook daadwerkelijk maakten, gemiddeld 5 kilo zwaarder dan de vrouwen die alleen keken. En dit verschil in doeners versus kijkers strekt verder dan alleen kookprogramma’s: volgens het onderzoek zouden ook fervent food-Pinteresters een hoger BMI hebben.

Maar het is niet per se het kijken zelf dat het probleem vormt (goh), het risico zit 'm vooral in het maken van de gerechten en volgen van de recepten (en vergeet vooral het opeten niet). Samen toch wel een beetje de hele bedoeling van de shows, lijkt ons zo.

Boosdoeners zijn de gulle hoeveelheden van tv-koks die onder het mom van 'een beetje van dit, en een beetje van dat' vaak rijkelijk strooien met zout, klonten boter en overenthousiast de fles olijfolie hanteren. En zo is 'huisgemaakt' ineens helemaal niet meer zo gezond.

Conclusie: sommige recepten een beetje matigen kan geen kwaad. Net als gewoon kijken trouwens.

Het bewijs: nagelbijters zijn perfectionisten >

Dit kunnen de redenen zijn dat je verkeerd slaapt >

En dit kun je beter niet eten als je wilt afvallen >