DIT is het nieuwe superfood, en het ligt al in je keuken

Je gooit het alleen tot nu toe waarschijnlijk telkens in de prullenbak.

Deze gezondheidsexperts zijn het erover eens: de bladeren van broccoli zouden weleens het nieuwe superfood kunnen worden. En da's mooi ook, want die kale-hype begon bijna (bijna!) irritant te worden.

 

Afijn: broccolibladeren zijn dus hartstikke rijk aan vitamine A, vitamine C, ijzer, calcium en kalium. De volgende keer kun je die bladeren aan een broccoli-stronk maar beter bewaren dus, in plaats van weggooien. Wat je ermee kunt doen? Je kunt ze juicen, verwerken in salades of als basis gebruiken voor broodjes - de smaak van broccolibladeren is net iets milder dan de smaak van boerenkool, en blenden daarom perfect met andere ingrediënten.

Advertisement - Continue Reading Below

Bonuspunten voor dit nieuwe 'superfood', want je krijgt ze in feite dus gratis extra als je een broccoli koopt. Wees er wel op tijd bij: nu al proberen fabrikanten een slaatje uit de bladeren te slaan door ze apart te verpakken en als 'broccoleaf' te verkopen, maar daar trappen we dus niet in - lang leve de plaatselijke groenteboer.

Zó haal je de calorieën uit je favoriete guilty pleasures >