Deze gezondheidsexperts zijn het erover eens: de bladeren van broccoli zouden weleens het nieuwe superfood kunnen worden. En da's mooi ook, want die kale-hype begon bijna (bijna!) irritant te worden.

http://media.giphy.com/media/r3VyH9EJwCYTe/giphy.gif

Afijn: broccolibladeren zijn dus hartstikke rijk aan vitamine A, vitamine C, ijzer, calcium en kalium. De volgende keer kun je die bladeren aan een broccoli-stronk maar beter bewaren dus, in plaats van weggooien. Wat je ermee kunt doen? Je kunt ze juicen, verwerken in salades of als basis gebruiken voor broodjes - de smaak van broccolibladeren is net iets milder dan de smaak van boerenkool, en blenden daarom perfect met andere ingrediënten.

Bonuspunten voor dit nieuwe 'superfood', want je krijgt ze in feite dus gratis extra als je een broccoli koopt. Wees er wel op tijd bij: nu al proberen fabrikanten een slaatje uit de bladeren te slaan door ze apart te verpakken en als 'broccoleaf' te verkopen, maar daar trappen we dus niet in - lang leve de plaatselijke groenteboer.

Zó haal je de calorieën uit je favoriete guilty pleasures >