Taille-training is dus weer een ding onder celebs

Maar is het wel gezond?

Meest gelezen

Waist training is dus al een tijdje een ding. Het trainen van de taille door het dragen van een korset (helemaal jaren 1500). Het idee: je draagt het ding een aantal uur per dag en uiteindelijk vormt je lichaam zich naar het smalle korset. Klinkt simpel. Jessica Alba gebruikte het oude trucje jaren geleden al om terug in shape te komen na haar zwangerschap. Kim Kardashian (wie anders) kreeg de media een paar maanden geleden op z'n kop en nu blijkt het korset (de trainingsvariant dan) weer uit de kast getrokken door zussen Khloé en Kylie. Maar. Is het wel zo gezond, vroegen onze Hearst-collega's zich af.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet bepaald, blijkt uit het onderzoek. 'Als je dit vijfhonderd jaar oude item draagt, worden je longen en ribben fijngeperst, wat ervoor zorgt dat je heel moeilijk ademhaalt,' vertelt Christopher Ochner, gewichtsverlies- en voedingsexpert van Mount Sinai Hospital. Draag je het een langere periode, dan wordt het nog minder mooi: de druk kan je organen, longen en ribben samendrukken. Huu.

Daarbij geeft het volgens de experts niet het resultaat wat je zou zoeken. 'Bepaalde delen proberen te versmallen, kan gewoonweg niet. Je kúnt het vet op een specifiek deel van je lichaam niet laten verdwijnen. Het vet zal zichzelf terugduwen, ongeacht hoe lang je zo'n korset draagt. Je kunt er een tijdje mee wegkomen en het korset een tijd dragen zonder schade aan het lichaam over te houden, maar als je echt voor de langere termijn gewicht wilt verliezen, dan kun je beter op zoek gaan naar iets anders.'

 

Lees ook:

Lily James' Cinderella-taille is dus hartstikke echt >