Er zijn weinig mensen zo schijnbaar perfect als Jessica Alba, gezien haar huid die altijd haar befaamde glow heeft, haar status als celebrity die ze niet overdreven debiel draagt en haar billion dollar company Honest.

Je denkt dus: wat is de adder onder het gras? Wat is WEL normaal aan Alba? Haar eten, zo blijkt uit een interview met ELLE UK. We delen.

Als we in je ijskast zouden kijken, wat zou dan 't meest verrassende zijn dat er ligt?
'De variatie aan verschillende soorten hot sauce. Ik heb vijf of zes verschillende flessen.'

De meeste kinderen houden niet van pittig eten. Hoe zit dat dan bij jouw dochters, Honor (7) en Haven (3)?
'Honor wil pittige saus op al haar taco's, op haar ontbijt - zelfs op haar eieren - en ze wil het ook op kip. Als ik kip maak, wil zij hot sauce.'

Oké, en snoep? Desserts waar je van houdt?
'Ik hou niet echt van snoep. Ik heb een hele lage bloedsuikerspiegel en een hele lage bloeddruk, dus ik word een beetje woozy als ik niet genoeg zout eet. Tijdens hot yoga heb ik aan een flesje water niet genoeg - ik drink dan zout water of kokoswater.'

Is zout water iets dat je kunt kopen?
'Nee, ik doe gewoon zout in mijn water. Het lekkerst vind ik roze Himalaya-zout.'

Hoe wist je dat je meer zout nodig hebt?
'Ik zei tegen mijn dokter dat ik abnormaal vaak trek heb in zout eten, en toen zei hij dat 't komt omdat ik van nature een laag zoutgehalte heb. Dus mijn lichaam overcompenseert dat met zoutcraves. Dus dat is een soort van mijn legitieme reden om overal zout op te gooien.'

7 years ago, I experienced the most profound unconditional love! Happy Birthday to my big girl Honor! Birthday bfast in bed- can't believe she's 7!

A photo posted by Jessica Alba (@jessicaalba) on

Je maakte een bizar goed ontbijt op bed voor je dochter Honor, toen ze zeven werd. Wat was het verhaal daarachter?
'Ze wist precies wat ze wilde voor haar verjaardag: Cream of Wheat (Amerikaanse cereal, een soort Brinta, red.), pancakes, warme chocolademelk met slagroom, nog wat extra slagroom en de gefrituurde salamichips van mijn man.'

Heb je een speciaal recept voor die pancakes?
'Ze zeggen dat je pannenkoekenbeslag niet moet kloppen, maar dat is onzin. Ik maak ze een beetje crêpe-achtig: ik gebruik een glutenvrije beslagmix en daarna maak ik dat beslag extra dun met olijfolie, eieren en amandelmelk. Daarna klop ik het als een malle, en daardoor krijg je heel dunne pancakes.'

Is er iets waarvan je verrast bent dat je kinderen het eten?
'De wortel- en avocadosalade met mijn homemade dressing - een mengsel van limoensap, kokoswater, olijfolie, zout en peper. Daar zijn ze dol op. Zelfs als zouden moeten kiezen tussen hun favoriete pasta en hamburgers of die salade, dan zouden ze eerst die salade eten. Ik hoef ze niet eens te vragen óók de groenten op te eten.'

Als we zouden langskomen om mee te eten, wat zou je dan maken?
'Ik probeer altijd een salade te maken, en ik maak altijd mijn eigen saladedressings. Ik maak vaak een kip quesedilla met maïstortilla's, en bákken hot sauce. Letterlijk. Ik brand nog een keer een gat in mijn maag, het is so good and such a problem.'

Wat is je guilty pleasure snack?
'Nacho's, met zwarte bonen en jalapeno-amandelkaas. Ik probeer alternatieven voor zuivel te vinden, en Whole Foods verkoopt dus amandelkaas die verrassend goed smelt. Je moet 't wel raspen - plakjes lukken niet.'

Heb je nog goede trucjes voor salademaken, of in 't bijzonder: hoe je boerenkool lekker maakt?
'Een kok vertelde me ooit dat je de boerenkool moet 'masseren', en inderdaad: het maakt een wereld van verschil. Als je verse boerenkool hebt is het gewoon nog een beetje hard en niet echt lekker om te eten, als je er dressing in 'masseert' met je handen, dan wordt het veel lekkerder.'

Wat snack je meestal doordeweeks?
'Mijn favoriete snacks zijn ook de favoriete snacks van mijn kinderen, dus ze stelen de hele tijd mijn eten. Popcorn, hummus met komkommer, broccoli, wortelen, tomaten en bloemkool.'

Bron: ELLEUK.com