11x Groente en fruit om te eten als je wil afvallen

Voor op je boodschappenlijstje.

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te weten dat vers eten beter is dan eten dat is voorverpakt, vooral als je gewicht wil verliezen. Maar de wetenschap is er toch om je een handje te helpen. Een recent onderzoek met meer dan 133.000 mensen laat namelijk zien dat het dagelijks eten van genoeg groente en fruit ervoor kan zorgen dat je in theorie een halve kilo minder aankomt dan mensen die dit niet doen.   

Advertisement - Continue Reading Below

Het onderzoek, gepubliceerd in PLOS Medicine, laat ook zien dat het soort groente en fruit dat je eet een belangrijke rol speelt in aankomen en afvallen. De onderzochte mensen die het minste zijn aangekomen, aten het volgende:

 1. Bessen
 2. Appels en peren
 3. Tofu en Soja
 4. Bloemkool
 5. Avocado’s
 6. Sinaasappel
 7. Spruitjes
 8. Broccoli
 9. Snijbonen
 10. Wortelen
 11. Pepers

De mensen die aankwamen, aten meer maïs, erwten en aardappelen – zetmeelrijke producten. Hierdoor piekt de bloedsuikerspiegel en krijg je daarna nog meer zin in eten. Dit betekent niet meteen dat deze producten helemaal verboden terrein zijn, het betekent wel dat je ermee op moet letten als je gewicht wil verliezen (in dat geval: je nieuwe boodschappenlijstje staat hierboven klaar). 

 

10 tips waarmee je zonder moeite afvalt >

8 dingen die je niet moet eten als je wilt afvallen >

 

Bron: Cosmopolitan.com