7 foodtrends die super irritant zijn geworden

#4: gemiemel over gluten.

Meest gelezen

Eerlijk: niks mis met onderstaande foodtrends - zeker in 't begin liepen wij er ook warm voor. Maar inmiddels zijn we er zo mee doodgegooid dat we nu echt. iets. anders. willen. Kunnen we kappen met hysterisch instagrammen over onderstaande onderwerpen?

1. #eatclean

Advertisement - Continue Reading Below

 

Gezond eten is natuurlijk belangrijk en nog nooit besteedden we zo veel aandacht aan wat we in ons lichaam stoppen, maar onze eetobsessie heeft een donkere, donkere kant en die heet #eatclean. Zoek op de hashtag en je stuit op een oerwoud aan bulgur-, havermout-, raw cacao- en speltkoekfoto's, de wereld ingepompt door gebronsde, strakke, bebuikspierde lichamen die spaghetti carbonara en kipnuggets en bitterballen hebben ingeruild voor een instagramleven vol #foodporn. Vertrouw ze niet.

Meest gelezen

2. Banana pancakes

 

Ergens in de afgelopen jaren is de klassieke pannenkoek ZOMAAR overboord geflikkerd en gaan we opeens allemaal voor #bananapancakes, waar we in een hotspot ongeveer €86 euro voor betalen en ze lauw naar binnen werken, want ja - het maken van die instapost kost ook tijd.

3. Halve gerechten
Waar restaurants echt nu mee moeten kappen: halve gerechten die helemaal geen halve gerechten blijken te zijn. Eerder amuses, die dan dus wel €2348723948 kosten.

4. Gemiemel over gluten

 

De hashtag #glutenfree floreert op Instagram en dat vinden we eigenlijk niet nodig. Er zijn natuurlijk heus mensen met een glutenintolerantie, maar door het hysterische gemiemel over gluten lijkt nu opeens iederéén behept met een glutenintolerantie en dat begint, geef toe, een beetje overdreven proporties aan te nemen.

5. Açai bowls
'Weet je waar ik nu echt HEEL veel zin in heb? Een lekker grote açai bowl.'

- Niemand.

6. Moeilijke cocktails

 

Nog niet zo heel lang geleden hoefde je vaak alleen te twijfelen tussen een gin tonic, een bloody mary of iets van een wodkamix. Nu vind je opeens ook af en toe super moeilijke cocktails met takken en bladeren, waar rook vanaf komt en waar nog net geen açai-bes in is gestopt en eerlijk: nú al zijn we er een beetje moe van.

7. Bedfoto's met koffie/avocado/gebreide sokken
Wie heeft er tijd om 's ochtends a) een laken strak te trekken b) de perfecte koffie te maken c) een perfect rechte foto van boven te maken en d) de benen al die tijd ook nog eens zo neer te leggen dat ze extra slank lijken? De koffies op dit soort foto's kunnen niet anders dan lauw zijn.