Waarom je je deodorant dus 'S AVONDS moet aanbrengen

Ja, echt: er bestaat een logische reden voor.

Er zijn een paar hele grote zekerheden in een mensenleven: gras is groen, de lucht is blauw, 's avonds wordt het donker, 's ochtends doe je deo op. 

Niet dus.

 

Ze werken dus veel beter als je ze 's nachts gebruikt. 'Remarkably, this gives the best possible result, but almost no one does it,' zegt dermatoloog Jeffrey Dover aan Greatist.com.

Dit heeft - uiteraard - uitleg nodig.

DEODORANT EN ANTI-TRANSPARANT
Ten eerste heb je twee producten: een deodorant, en een anti-transpirant. Dat zijn twee verschillende dingen. Een deodorant legt alleen een geurtje over alles heen - frisse komkommer, tropische vruchten, noem 't maar op - en vervliegt na een aantal uur weer. Een anti-transpirant richt zich echt op je zweetproductie, en 'plugt' je zweetklieren met aluminiumdeeltjes. Verwarrend genoeg, zijn veel deodorants in de winkel tegenwoordig een mix van de twee. Let maar 'ns op de ingrediëntenlijst op de verpakking: zodra er aluminium in zit, is het een 'hybride' deodorant. 

Advertisement - Continue Reading Below

Zodra dat het geval is, kun je hem dus ook maar beter 's avonds opdoen. De simpele verklaring: 's avonds en zijn je zweetklieren het minst actief, waardoor de deodorant/anti-transpirant alvast goed zijn werk kan doen. Wanneer je pas 's ochtends de deo opdoet, zijn je zweetklieren inmiddels al zo actief dat het een beetje hetzelfde als een overstroming tegengaan als de dijk al is gebroken. 

Klinkt logisch.