GETEST: 5 vreemde trucs tegen een hangover

Want werken ze ECHT? Ja en nee.

Meest gelezen

Over trucjes tegen hangovers wordt veel beweerd en geschreven, maar de hamvraag blijft natuurlijk: helpen ze je écht van die koppijn/droge keel/overall malaise af?

ELLE.com testte, wij delen.

1. Citroen onder je oksel

Advertisement - Continue Reading Below

Wat is het? In Puerto Rico is het een goed gebruik om voor het drinken je oksels in te smeren met citroen, want 't zo uitdroging voorkomen.

Werkt het? Er zit iets smerigs aan het idee dat je vantevoren al wéét dat je zo veel gaat drinken, dat je de volgende dag niks meer kunt. Maar: alles voor de wetenschap, enzo. Dus voor mijn nacht van drinken smeerde ik citroen op m'n oksels, want ja - daardoor blijf je dus gehydrateerd. Op een of andere ehh... magische manier. Bijwerkingen: een citruslucht om je heen en het risico dat je eenmaal dronken in de bar begint te vertellen over je citroentruc. In ieder geval - na vijftien minuten wrijven ging ik, dronk ik, en onderging ik genoemde bijwerkingen. Misschien was ik hyperbewust van het feit dat me een kater stond te wachten, want ik dronk ook best veel water, maar toch: ik voelde me inderdaad een stuk minder uitgedroogd de volgende ochtend dan normaal. Ik voelde me niet héél goed natuurlijk - er was de volgende dag een moment dat ik in mijn sportlesje bijna moest overgeven - maar ik voelde niet de totale ellende van een keiharde kater. Waren het de citroenen? Het zou kunnen, maar 'm opnieuw proberen doe ik toch net niet.

Meest gelezen

2. The Prairie Oyster

Wat is het? Een mengsel van tomatensap, een rauw ei, Tabasco, worcestersaus, peper en zout.

Werkt het? Ik vind niks lekkerders dan een combinatie van iets hartigs en zouts (en oké, super vets) na een avond doorhalen. De meeste ingrediënten van The Prairy Oyster klinken dus perfect. Het ding is: op het moment dat je echt brak bent, brengt het idee van een rauw ei je misselijke buien naar een nog hoger level, waardoor je nóg liever wil overgeven. Dames en heren, ik heb gefaald. Ik probeerde een beetje te sippen van 't goedje, maar ik ben uiteindelijk niet verder gekomen dan een mengsel van tomatensap, Tabasco, worcestersaus en peper en zout. Het rauwe ei heb ik dus overgeslagen - in plaats daarvan deed ik er wat licht, fris bier in en dronk ik daarna nog liters water. Geen blijver, dus.

3. Umeboshi (jep, kennen we 'm nog van America's Next Top Model?)

Wat is het? Een Japanse snack; pruimen ingelegd in zout en rode shiso.

Werkt het? Ik ben best avontuurlijk als 't op eten aankomen, dus ik wilde graag deze Japanse umeboshi eens proberen, om te kijken of ze echt mijn hoofdpijn konden verzachten. Als voorwerk klokte ik de avond vantevoren eigenhandig een fles Veuve Clicquot weg. De umeboshi was, samengevat, wal-ge-lijk. Het was zout en zuur, en ik weet vrij zeker dat m'n gezicht er na het eten hetzelfde uitzag als dat van een baby die voor het eerst citroen proeft. Mijn oma grapte nog dat 't misschien de bedoeling was dat de walgelijkheid van de umeboshi de walgelijkheid van de kater zou overschaduwen, maar ik kon haar verzekeren dat het alleen maar tot een dubbele walgelijkheid leidde. Ik blijf wel bij m'n eigen truc die altijd werkt: een theelepel spirulinapoeder in m'n ochtendsmoothie. Werkt elke keer.

4. Een Bull's Eye

Wat is het? Een sapje van sinaasappelsap en een rauw ei.

Werkt het? Nadat mijn man en ik een avondje met wijn hadden doorgezakt op de bank, probeerden we de volgende morgen de Bull's Eye. I chickened out. Of, egged out. Maar echt, ik kon 't niet. Mijn man had daarentegen nul problemen met het wegdrinken van een rauw ei, dus ik maakte 'n Bulls Eye voor hem. Zonder aarzelen klokte hij het hele glas achterover, morste wat op z'n trui en vroeg er toen om nog een. Hij verzekerde me dat je helemaal niet merkt dat er een héél rauw ei in zit, dus ik voelde me gesterkt er ook eentje te proberen, maar toen zei-ie die vier verdomde woorden. 'What about E. coli?' Lang verhaal kort: ik paste wéér, mijn man voelde zich topfit en dus kun je je afvragen: is een in sinaasappelsap verstopt rauw ei alles wat je nodig hebt voor het verslaan van een kater?

5. Vissoep

Wat is het? Peruvianen gebruiken deze ceviche-achtige vissoep vaak als truc tegen de kater.

Werkt het? Ik moest op de dag van de kater vliegen, dus ik had de avond vantevoren ook weer niet té veel gedronken, maar... de vissoep was goed, héél goed. Als in: de volgende keer kies ik een fancier vis, zodat ik het ook als avondeten kan serveren. Door de citroen en de gember smaakt het een beetje naar een ceviche-achtige soep. Mijn kater werd er duidelijk minder van, dus hoera voor deze vissoep. Het schijnt ook als afrodisiac te werken, maar dié uitwerking heb ik dan weer niet gemerkt.