Zoveel kun je dus in één (december)week aankomen

Good to know voor de vreet-, eh, feestdagen.

Kun je nou wel of niet met een gerust hart aanvallen wanneer je achter je kerstdis of achter die schaal met oliebollen zit? Want hoeveel kom je nou echt aan tijdens een week waarbij je eigenlijk net over het calorieën-randje heen gaat?

Er wordt al een tijd gedacht dat je ongeveer een halve kilo aankomt, wanneer je op één dag 3500 calorieën naar binnen werkt. Maar dat hoeft helemaal niet altijd zo te zijn. Een calorie heeft niet bij elke voeding dezelfde betekenis. Wanneer iets vol zit met suiker, worden de calorieën meteen omgezet in vet, terwijl natuurlijke voeding (fruit, groente, mager vlees) essentiële vitamines en voedingsstoffen bevatten die worden gebruikt en verbrand door je lichaam. Bovendien ligt het natuurlijk ook erg aan de beweging die je hebt gedurende de week.

Advertisement - Continue Reading Below

Dus als je tijdens én tussen de feestdagen losgaat op de oliebollen en de kerstkransjes, plus de sportschool voor de gezelligheid ook maar overslaat, zal je inderdaad binnen één week drie kilo aankomen. Maar binnen anderhalve maand zit jij er weer net zo strak bij, want je verliest per week ook weer een halve kilo als je weer gezond gaat eten. Gewoon genieten dus!