Hoe deze iconen hun mooie lijntje behielden? Van bizarre diëten tot nog vreemdere combinaties. 

Audrey Hepburn

In een recent interview met Yahoo! Health, onthult de zoon van Audrey, Luca Dotti, hoe gepassioneerd zijn moeder was over gezond eten en leven. Audrey was fan van water, véél water. Luca gelooft dat dit komt door haar opvoeding. Ze was geen groot vleeseter, 80 procent van haar eten bestond uit groente. Ze kocht verse, seizoensgebonden producten op de plaatselijke markt in Zwitserland. Een keer per maand hield Audrey een detoxdag waarbij ze alleen fruit, groente en yoghurt at en water dronk. Dit was een goede kuur voor haar jetlags. Haar favoriete gerecht was pasta met tomatensaus, herinnert Luca zich. Luca bracht een kookboek uit over de eetgewoontes van zijn moeder: Audrey at Home.

Elizabeth Taylor

Rebecca Harrington, auteur van I'll have what she's having: my adventures in celebrity dieting, testte het dieet van Elizabeth Taylor, welke bestond uit geklutste eieren, bacon en een mimosa als ontbijt. Stokbrood met pindakaas als lunch en gebraden kip, erwten, jus, aardappelpuree, maisbrood en een glas Jack Daniels als avondmaal. Het resultaat? Rebecca was na twee weken iets minder dan drie kilo kwijt.

Greta Garbo

Rebecca probeerde ook Garbo’s dieet. Ze beschrijft het als ‘vreemd en gruwelijk’. Garbo trouwde met Gayelord Hauser die haar eetgewoontes deelde. Hun geloof? Eet wondereten en je wordt wel 100. Wat dit mysterieuze ‘wondereten’ was? Tarwekiemen, melasse (een stroopachtig bijproduct van suikerbieten) en biergist. Lekker zeg.

Jackie Kennedy

De glamoureuze Jackie O had verschillende eetstrategieën. Sommige dagen at ze alleen een aardappel met zure room en kaviaar. Haar huishoudster, Marta Sgubin, geeft ons in haar boek Cooking for Madam wat meer inzicht in haar eetgewoontes. Volgens Marta was Jackie haar favoriete toetje Peaches Cardinal: gestoofde perziken en frambozensaus. Zie hield ook van lichte maaltijden met tomaten en kaas. ‘Dat was het ding van Madam en eten. Ze was erg verfijnd over de manier waarop ze alles at, maar ze was niet heel erg in voeding geïnteresseerd.’

Marilyn Monroe

Volgens een interview in 1952 met Pageant Magazine, bestond het ontbijt van Marilyn uit twee rauwe eieren in een kopje warme melk. ‘Ik betwijfel of een dokter een meer voedend ontbijt kan aanraden voor een werkend meisje.’ Als lunch ging ze voor een ijsje met hot fudge. En als diner een biefstuk of lamskoteletten met vier of vijf rauwe wortelen.  

Sophia Loren

Sophia ging voor een klassiek, mediterraans dieet van verse groenten, pasta en rode wijn. Ze sprak ooit de bekende woorden: ‘Alles wat je ziet heb ik te danken aan spaghetti.’ Rebecca Harrington – nu zo’n 14 sterrendiëten getest – was onder de indruk van Lorens heerlijke pastarecepten, maar de hele kleine porties die ze at, deden haar alleen maar de hele dag aan pasta denken. 

Dit is dus het dieet van Kim en Kanye >

'Ik testte het Taylor Swift-dieet en dit is wat er gebeurde'

Bron: ELLE Australia