Dit moet je dus NOOIT doen op een openbaar toilet

Germaphobes, opgelet!

En eigenlijk iedereen, want dit is best goed om te weten. Ben jij zo iemand die allerlei stukje toiletpapier op een openbaar toilet legt voordat je gaat zitten? Welnu, dat haalt dus helemaal niets uit wat bacterien betreft. NIETS.

Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat die stukjes toiletpapier of zo'n speciale toiletbeschermer je helemaal niet beschermen tegen bacterien, zoals de E.coli en streptokokken. 'Hoe dan', vraagt je je nu vast af. Nou, wat blijkt, de huid op onze behinds heeft al een heel goed afweersysteem tegen die bacteriën. Hoewel het natuurlijk hygienischer is om gewoon te hurken boven een openbaar toilet, hoef je voor bacterien dus niet echt bang te zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Hoe je de E.coli en streptokokken echt wél in een openbaar toilet kan oplopen? Via de deurhendels en kranen. Dr. Philip Tierno vertelt aan The Huffington Post dat je dus altijd je handen moet wassen nadat je naar het toilet bent geweest (dúh), mét zeep en tenminste voor 20 seconden.

Ook heel belangrijk volgens de onderzoekers: zet nóóit (maar dan ook echt NOOIT) je tas op de grond in een openbaar toilet. Daar bevinden zich 200(!) keer meer bacteriën dan op een schoon oppervlak. Yikes. Iets om goed aan te denken dus.