8 voordelen van champagne drinken

Woa, nummer 6!

Meest gelezen

Vanavond is het zo ver: dan staan we allemaal met een glaasje bubbels in de hand. Voordat je 'm snel leegdrinkt en weer overgaat op iets anders: 8 voordelen van champagne die je vast nog niet wist.

1. Je ruimtelijk geheugen verbetert

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een glaasje champagne je ruimtelijk geheugen kan verbeteren. Je ruimtelijk geheugen heb je nodig voor het begrijpen van je omgeving, voor het uitvoeren van complexe taken en voor een rekensom.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Champagne bevat minder calorieën dan rode of witte wijn

Een glas champagne bevat ongeveer 80 calorieën, in plaats van de 120 die er in rode en witte wijn zitten.

3. Het formaat heeft ook voordelen

Het champagneglas is natuurlijk iets kleiner dan een witte wijn- of rode wijnglas, waardoor je onbewust langzamer en minder gaat drinken, al is het alleen al omdat je het glas zo vaak moet vullen.

4. De bubbels hebben ook voordelen

Bubbels laten mensen langzamer drinken én je krijgt van bubbels sneller een 'vol' gevoel. Dubbel goed nieuws voor je kater en je buik dus, de volgende dag.

Meest gelezen

5. Het is goed voor je hart

Niet heel bekend, maar wel waar: champagne is net zo goed voor je hart als een glas rode wijn. Champagne is namelijk gemaakt van rode druiven, maar ook van witte, waardoor het veel zogenoemde 'resveratrol' bevat, een antioxidant dat je aderen goed houdt, bloedpropjes voorkomt en slechte cholesterol bestrijdt.

6. Het is goed voor je kortetermijngeheugen

Bepaalde proteïnen in champagne zijn goed voor je kortetermijngeheugen - zelfs zo goed, dat er een hypothese bestaat waarin wordt gesteld dat je na drie jaar gematigd champagne drinken, twee keer zo veel van dit geheugenproteïne in je hersenen hebt gekregen.

7. Denk aan de flavonoïden

Er is één ding waarin rode wijn champagne verslaat: rode wijn is bevat flavonoïden, nog een type antioxidant dat veel goed doet, en champagne niet. Maar! Plons een paar bevroren aardbeien - ook rijk aan flavonoïden - in je champagne is koud én als-ie op is heb je de aardbeien nog om toch aan die extra antioxidanten te komen.

8. Je hoeft niet veel geld kwijt te zijn

Aan champagne kan soms een duur prijskaartje hangen, maar voor bovenstaande gezondheidsvoordelen hoef je je geld niet stuk te slaan op dure flessen: ook de goedkopere champagnevarianten, zoals cava en prosecco, bevatten de goede eigenschappen van champagne.

Cheers.